Tampereen tv-asemalla Teiskossa tehdään keskiviikkona 26.9. muutostöitä, joiden ansiosta tv-lähetysten vastaanotto paranee näkyvyysalueen reuna-alueilla, esimerkiksi Orivedellä ja Längelmäellä. Kaikki tv-lähetykset siirretään tv-maston huipussa olevaan pääantenniin, jolloin lähetykset ulottuvat entistä pidemmälle.

Tv-aseman maston korkeus on 326 metriä.

 

Digitaalisten tv-lähetysten siirto pääantenniin voidaan toteuttaa vasta nyt, kun analogiset tv-lähetykset on lopetettu ja samalla niihin liittyneet tehonrajoitukset on poistettu.

 

Tampereen tv-asema välittää kaikkiaan 26 tv-kanavaa ja 7 radiokanavaa. Osa kanavista on maksullisia. Tampereen tv-asema palvelee laajasti Pirkanmaata. Tv-aseman alueella asuu yli 400 000 henkilöä.

Muutostyön aiheuttama lähetyskatkos 26.9. klo 9.15-10.15

Muutostyö aiheuttaa lähetyskatkoksen, joka koskee kaikkia televisiokanavia ja digitaalisia radiokanavia. Katkos kestää noin tunnin 26.9. klo 9.15-10.15.

 

Lähetyskatkos koskee Tampereen tv-aseman lisäksi kaikkia alueen täytelähetinasemia, joita ovat Ikaalinen, Jyränvuori (Vammala), Kihniö, Kyröskoski, Nokian Linnavuori, Mänttä, Nokia, Parkano, Pyynikki, Riitiälä, Ruovesi, Talviainen, Vammalan Roismala ja Virrat.

Tv-lähetysten vastaanotossa huomioitavat asiat

Tv-lähetysten vastaanotto edellyttää digiaikanakin kunnollisen vastaanottoantennin ja sen oikean suuntauksen. Antennin on oltava koko UHF-alueen eli kanavat 21-69 kattava ja mastoputken on oltava riittävän korkea. Antenni on tarvittaessa sijoitettava jopa 10 metrin korkeudelle maanpinnasta. Mastovahvistin on tarpeen, jos signaalin määrä ei ole riittävä, vaikka on tehokas antenni, joka on suunnattu oikein ja sijoitettu riittävän ylös.

 

Antennijärjestelmän toteutukseen vaikuttavat esimerkiksi vastaanottopaikan sijainti ja mahdolliset maastoesteet kuten korkeat mäet ja puusto.

 

Parhaan antennipaikan ja vastaanottosuunnan selvittämiseksi kannattaa kääntyä paikalliset olosuhteet tuntevan antenniurakoitsijan puoleen.

 

Kerros- ja rivitaloissa, joissa on kaikille asunnoille yhteinen järjestelmä, tarvitaan hyvän vastaanottoantennin lisäksi vahvistimet digi-tv-palveluille. Näissä kiinteistöissä isännöitsijät huolehtivat tarvittavista muutostöistä.

 

Digita / Viestintä