Digi-tv-vastaanottimissa tehtävä kanavahaku uudelleen

SuomiTV on siirtynyt onnistuneesti A-kanavanippuun antenni-tv-verkossa maanantaina 10. tammikuuta 2011 aamupäivän aikana. Siirron myötä SuomiTV:n  näkyvyysalue on laajentunut koko valtakunnan alueelle. SuomiTV.n päivittäinen lähetysaika on toistaiseksi klo 17.00-24.00. Kanavanippumuutoksen jälkeen antennitalouksissa on tehtävä digi-tv-vastaanottimissa kanavahaku uudelleen, muutoin kanava saattaa lakata näkymästä.

Antenni-tv-verkon kanavapaikkanumerointi muuttuu 11. tammikuuta

Antenni-tv-verkossa muutetaan kanavapaikkanumerointia tiistaina 11. tammikuuta 2011 aamupäivän aikana. Kanavapaikkanumero määrää kanavien järjestyksen tv-vastaanottimessa. Kanavapaikkanumeroinnin yleisenä periaatteena on helppokäyttöisyys ja suuren yleisön etujen palveleminen. Tammikuun 11. päivästä eteenpäin maksuttomat kanavat edeltävät maksu-tv-kanavia.

• Kanavapaikkanumerot 1-39 on varattu maksuttomille kanaville.
• Kanavapaikkanumerot 40-199 on varattu maksu-tv-kanaville.

Kanavanippu- ja kanavanumeromuutoksen jälkeen antennitalouksissa on tehtävä kanavahaku uudelleen. Kanavapaikkanumeroinnin muutos ei vaikuta maksu-tv-tilauksiin, vaan tilatut kanavat näkyvät tilauksen mukaisesti uusilla kanavapaikoilla kanavahaun jälkeen.

Kanavahaku digivastaanottimissa

Useimmat vastaanottimet etsivät kanavat automaattisesti. Kuluttajan tulee vain käynnistää kanavahaku. Jotkut vastaanottimet saattavat vaatia tehdasasetusten palauttamisen ennen kanavahaun tekemistä. Ohjeet kanavien viritykseen löytyvät laitteen käyttöoppaasta. Yleisohje kanavien hakemiseksi löytyy myös osoitteesta digitv.fi/kanavahaku.

Digivastaanottimien ja vastaanottolaitteiden ongelmatilanteissa ja perusasennuksiin liittyvissä kysymyksissä kuluttajaa palvelevat laitteen myyjät, laitevalmistajat sekä maahantuojat. Mikäli tehdasasetusten palautus ja kanavahaku eivät auta, kannattaa häiriöistä ilmoittaa Digitan kuluttajaneuvontaan Digita Infoon joko puhelimitse tai sähköpostitse.

Digita Info neuvoo

Apua ongelmatilanteissa saa Digita Infosta sähköpostitse info@digita.fi ja puhelimitse erikoisaukioloaikoina maanantaista torstaihin 10.-13.1.2011 klo 8.00-21.00 välisenä aikana numerossa 020 411 7676.
 
Ongelmista ja häiriöistä voi ilmoittaa myös internet-sivustolla
www.digita.fi olevalla häiriöilmoituslomakkeella.

Digita Info palvelee normaalisti maanantaisin klo 8.00 – 18.00 ja tiistaista perjantaihin klo 8.00 – 16.00.

Digita/Viestintä