Digita Oy on tehnyt pitkäaikaisen sopimuksen Suomen Erillisverkot -konserniin kuuluvan Suomen Virveverkko Oy:n kanssa uudistuvan Virve-verkon rakentamis- ja asennuspalveluista. Sopimuksen kesto on neljä vuotta.

Virve-verkko on valtakunnallinen viranomaisradioverkko, jonka käyttäjäkunta muodostuu viranomaisista, kunnista ja muista yhteiskunnan huoltovarmuuskriittisistä toimijoista. Digita ylläpitää yhteiskunnan kannalta keskeisiä viestintäverkkoja ja tarjoaa luotettavia verkkopalveluja maanpäälliseen tv- ja radiolähetystoimintaan sekä tietoliikenneverkkoihin.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että pitkäaikainen yhteistyömme Suomen Erillisverkot -konsernin kanssa saa jatkoa. Yhtiöllämme on vankka osaamis- ja kokemuspohja turvakriittisten radioverkkojen suunnittelusta, rakentamisesta, ylläpidosta sekä operoinnista ja valtakunnallinen organisaatiomme toteuttamassa niitä”, sanoo Digitan toimitusjohtaja Juha-Pekka Weckström.

”Turvaamme yhteiskunnan kriittistä johtamista ja tietoyhteiskunnan palveluja kaikissa olosuhteissa valtakunnallisesti. Olemme tehneet jo pitkään yhteistyötä Digitan kanssa ja uudistuvan Virve-verkon asennuspalveluista päättäessämme Digitan palveluiden laatu ja luotettavuus olivat ensiarvoisen tärkeät kriteerit”, kertoo Suomen Virveverkko Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Vinkvist.

Median yhteydenotot:

Jarmo Vinkvist, toimitusjohtaja, Suomen Virveverkko Oy, Suomen Erillisverkot -konserni, puh. 040 501 5195

Mari Suokari-Pärssinen, viestintäpäällikkö, Suomen Erillisverkot -konserni, puh. 040 756 0850

Markus Ala-Hautala, COO, Digita Oy, puh. 0400 549 023

Suomen Erillisverkot -konsernin tehtävänä on turvata yhteiskunnan kriittistä johtamista ja tietoyhteiskunnan palveluja kaikissa olosuhteissa. Erillisverkot tuottaa yhteiskunnan turvallisuutta ja toimivuutta tukeville organisaatioille palveluja kriittiseen viestintään, tilannejohtamiseen ja kriittisen infrastruktuurin suojaamiseen. Erillisverkot on valtion kokonaan omistama. Yhtiön omistajaohjauksesta vastaa valtioneuvoston kanslia.

Digita välittää radio- ja tv-ohjelmat luotettavasti kaikille suomalaisille vuoden jokaisena päivänä. Viimeisimmän digitaalisen tekniikan soveltajana kehitämme ja tarjoamme myös monipuolisia internet-tv- ja radiopalveluita. Lisäksi palveluvalikoimaamme kuuluvat kattavaan verkkoomme pohjautuvat IoT-palvelut sekä huippuluokan DataCenter-palvelut. Asiakkaamme ovat parhaita sisältöjä tarjoavia mediayhtiöitä sekä mobiili- ja laajakaistaoperaattoreita.