TeliaSonera Finland Oyj ja Digita Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen laajakaistapalveluiden palveluoperoinnista Digitan @450-laajakaistaverkossa. Sopimus käynnistyy kolmen kuukauden mittaisella pilottijaksolla. Nyt solmitun sopimuksen myötä Sonera täydentää palveluidensa jo nykyisinkin laajaa valikoimaa ja saatavuutta mahdollistamalla laajakaistapalveluiden tarjoamisen myös nykyisen laajakaistapalveluiden ja 3G-verkon peittoalueen ulkopuolella Digitan verkon koko peittoalueella.

”Sopimus Digitan kanssa on meille tärkeä, sillä se tukee tietoyhteiskuntastrategiaamme, jonka tavoitteena on tarjota kaikille suomalaisille asuinpaikkaan katsomatta mahdollisuus laajakaistaan sekä internet-puheluihin”, sanoo TeliaSoneran Suomen laajakaistaliiketoiminnasta vastaava johtaja Juha-Pekka Weckström.

 

Sonera aloittaa kolme kuukautta kestävän palveluoperoinnin testausvaiheen  kesäkuun alussa. Nyt solmitulla sopimuksella pyritään saumattomaan verkko- ja palveluoperaattorin yhteistyöhön tavoitteena tuottaa asiakkaille heidän tarvitsemiaan palveluita.

”Painotamme yhteistyössä palvelun saamista Suomen loma-asuntokuntiin, saaristoon ja niille haja-asutusalueille, joilla Digitan verkko täydentää Soneran laajakaistapalveluiden valikoimaa. Tuore trenditutkimuksemme kertoo, että yli puolet suomalaisista haluaa käyttää langatonta internet-yhteyttä kesämökeillä ja hotelleissa, mikä osoittaa, että vakioasukkaiden lisäksi myös vapaa-aikaansa viettävillä on selkeä tarve laajakaistapalveluihin näillä alueilla. Kattavat laajakaistapalvelut mahdollistavat työn tekemisen tuottavasti myös muualla kuin toimistossa,” Juha-Pekka Weckström toteaa.

 

”Digitalle sopimus TeliaSoneran kanssa on merkittävä askel vastaamaan langattoman @450-laajakaistan kovaan kysyntään. Tavoitteenamme on, että Suomi on maailman ensimmäinen maa, jossa on koko maan kattava langaton laajakaistaverkko. Valmiin verkon myötä suomalaisilla, niin kuluttajilla kuin yrityksilläkin, on käytettävissään aidosti mobiili langaton laajakaistaverkko”, kiteyttää Digita Oy:n liiketoimintajohtaja Juha Malmberg.

 

Digitan huhtikuun alussa avattu langaton @450-laajakaistaverkko kattaa tässä vaiheessa alueen Etelä-Suomesta Helsinki-Turku-Tampere -akselilla sekä alueen Oulusta Vuotsoon.

 

TeliaSonera Finland Oyj / Digita Oy