Sofia Digital ja Digita ovat allekirjoittaneet puitesopimuksen yhteistyöstä uusien interaktiivisten DVB-H-palveluiden kehittämisestä Suomen markkinoille. Samalla Digita toi markkinoille myös uusia kaupallisia interaktiivisia palveluita. Sofia Digitalin ratkaisut antavat Digitan käyttöön uuden tietokanavan ja useita kuluttajille suunnattuja interaktiivisia radio mobiili-tv:ssä -palveluita.

Toukokuun lopussa allekirjoitettu puitesopimus varmistaa hyvän DVB-H-palvelujen kehitysyhteistyön jatkumisen yhtiöiden välillä seuraavan kolmen vuoden ajan. ”Interaktiiviset palvelut ovat mobiili-tv:ssä huomattavasti merkittävämmässä osassa kuin digi-tv:ssä. Sofia Digitalin tuotealusta on tämän hetken kokonaisvaltaisin ratkaisu, joka mahdollistaa asiakkaan interaktiivisten mobiili-tv-palvelusuunnitelmien toteuttamisen,” kertoo mobiili-tv-palvelun kehityspäällikkö Tarja Rautio Digitasta. Digita on osoittanut, kuinka DVB-H:n potentiaalia voidaan hyödyntää interaktiivisesti ja interaktiivisissa kanavasisällöissä, ei ainoastaan videoiden katselemisessa. ”Kotimainen yhteistyökumppani, jonka kanssa voidaan kehittää mielenkiintoisia uusia palveluita, on tärkeä Sofia Digitalille,” toteaa Sofia Digitalin toimitusjohtaja Ari Pöyhtäri.

Sofia Backstage® on integroitu Digitan DVB-H -palvelualustaan, joka pohjautuu Nokia Mobile Broadcast Solution -ratkaisuun, ja sitä käytetään mobiili-tv:n käyttäjille suunnatun televisiokanavasisällön ja interaktiivisten palveluiden tuottamiseen.

Aikaisemmin käytetty Sofia Backstage® EPG Manager -ratkaisu tarjoaa ohjelmatietoa myös radiosisältöä lähettäville kanaville.

 

Uudet kanavat ja interaktiiviset palvelut ovat käytettävissä Digitan DVB-H-verkoissa Helsingin, Tampereen, Oulun ja Turun alueilla. Verkko kattaa noin 40 prosenttia suomalaisista. Mobiili-tv:n katseluun vaaditaan mobiilipäätelaite, jossa on DVB-H-yhteensopiva vastaanotin.

Sofia Digital

Sofia Digital on kansainvälisesti arvostettu interaktiivisten televisioratkaisujen tuottaja, joka tuo erilaisiin televisiopäätelaitteisiin uusia lisäarvoratkaisuja ja -palveluja hyödyntämällä uusia digitaaliteknologioita. Sofia Digital keskittyy avoimen standardin interaktiivisiin alustoihin, kuten MHP, OCAP, DVB-H ja IPTV ja interaktiivisiin SMS TV -palveluihin. Sofia Digital on perustettu vuonna 2000, ja se palvelee operaattoreita, televisiokanavia ja laitevalmistajia yli 25 maassa.

Digita Oy

Digita Oy on Suomen johtava langattomien viestintäverkkojen verkko-operaattori sekä merkittävä tietoliikenneverkkojen ja verkkoinfrastruktuurin kehittäjä. Digitan maan kattava organisaatio varmistaa palveluiden korkean laadun ympäri vuorokauden. Digitan asiakkaita ovat tv- ja radioyhtiöt sekä mobiili- ja laajakaistaoperaattorit.