Digitan Suomessa edustama SmartJog-palvelu tarjoaa viihdeteollisuudelle keinot digitaaliseen sisällönsiirtoon nopeasti ja turvallisesti. Palvelun avulla voi lähettää ja ladata suurikokoisia sisältöjä internetin välityksellä ympäri maailman.

SmartJog edistää viihdeteollisuuden digitalisoitumista. Tallenteiden fyysinen logistiikka ja nauhavarastot jäävät SmartJog-palvelun myötä historiaan, kun materiaaleja ei tarvitse enää tilata ja lähettää kuriirien välityksellä.

 

”Palvelu on Suomessa jo esimerkiksi kaikkien televisioyhtiöiden käytössä. Asiakkaamme haluavat eroon nauhoista, koska niiden käsittely on työlästä. Nauhurit ovat kalliita, nauhavarastot vievät tilaa ja nauhojen kuljettaminen ympäri maailman vie aikaa ja rahaa”, toteaa Digitan palvelupäällikkö Ari Parkkinen.

 

SmartJog on maailmanlaajuinen internetpohjainen verkosto, jossa palvelun käyttäjät siirtävät suuria tiedostosisältöjä toisilleen helposti, nopeasti ja joustavasti. SmartJog yhdistää tuotantoyhtiöt, elokuvastudiot, jälkituotantoyhtiöt ja televisiokanavat ympäri maailmaa. Käyttäjät voivat selata omalla koneellaan palvelussa tarjolla olevaa materiaalia ja tilata ohjelmat kätevästi laajakaistayhteyden välityksellä digitaalisessa muodossa. Palvelun avulla käyttäjät voivat hoitaa myös omien ohjelmasisältöjen jakelun ja markkinoinnin.

Kattava kansainvälinen tarjonta

SmartJog on alansa markkinajohtaja, ja sen palveluja käyttää 120 maailman johtavaa studiota, 150 kansainvälistä ohjelmayhtiötä ja yli 250 jälkituotantolaitosta. Palvelu on muun muassa Hollywood studioiden ja heidän kansanvälisten partnereidensa käyttämä sisältöjen siirtoratkaisu.

 

”SmartJog on kattavin tarjolla oleva palvelu, jonka avulla voi etsiä ja ladata satojen eri tuottajien tuhansia ohjelmia verkossa. SmartJogin avulla voidaan toki luoda myös esimerkiksi Suomen kattava sisäinen verkosto, jossa suomalaiset tuotanto- ja televisioyhtiöt voivat jakaa, selata ja tilata materiaaleja keskenään”, Parkkinen toteaa.

Monipuolisempaa palvelua reaaliajassa

SmartJogin avulla esimerkiksi televisioyhtiöt voivat palvella asiakkaitaan entistä monipuolisemmin ja nopeammin tarjoamalla muun muassa elokuvia, sarjoja ja ohjelmia on-demand-periaatteella.

 

Palvelu edistää lisäksi reaaliaikaisuutta. Esimerkiksi urheilu- ja uutislähetyksiä varten on mahdollista tuottaa ja tilata materiaalia nopeasti heti tapahtumien jälkeen.

 

”Muun muassa erilaisista kilpailuista tai tapahtumista voidaan tuottaa materiaalia jaettavaksi verkossa reaaliajassa. Materiaalien saanti nopeutuu, eikä maantieteellisillä rajoituksilla tai aikaeroilla ole vaikutusta”, Parkkinen kuvailee.

 

SmartJog mahdollistaa myös esimerkiksi maailmalaajuisten televisiokampanjoiden toteutuksen, televisiospottien lokalisoinnin ja toimituksen suoraan lähetysasemille.

 

Palvelun kustannukset määräytyvät käytön laajuuden perusteella ja koostuvat kuukausittaisesta käyttömaksusta sekä siirtomaksusta.

 

SmartJog on TDF-konsernin tytäryhtiö. Digita vastaa SmartJogin palvelusopimuksista Suomessa.

 

Digita / Viestintä