Digita Oy täydentää televisiolähetysverkkoa eli kanavanippuja A ja B koko Suomen alueella 48 täytelähetinasemalla. Nyt on otettu käyttöön Savukosken täytelähetin.

Savukoski, Martti, Haarahonganmaa (kartassa nro 6). Täytelähetin tukee Pyhätunturin pääasemaa. A-kanavanipun ohjelmat lähetetään kanavalla 27 ja B-kanavanipun ohjelmat kanavalla 36.

 

Täytelähettimet on sijoitettu alueelle, joissa ei ole aiemmin ollut analogista alilähetintä. Täytelähetinpaikkojen valinta on tehty yhteistyössä televisioyhtiöiden kanssa.

 

Kanavanippu A:n televisiokanavia ovat YLE TV1, YLE TV2, YLE FST5, YLE Extra ja YLE Teema. Kanavanippu B:n kanavia ovat MTV3, MTV3 MAX (maksullinen), Subtv, Subtv Juniori/Subtv Leffa (maksullisia), Nelonen ja JIM.

 

Loput täytelähettimet saadaan rakennettua vaiheittain tämän vuoden loppuun mennessä.

Vastaanottoantenni kohti täytelähetinasemaa

Mikäli tv-lähetysten vastaanotto ei onnistu pääaseman suunnalta, kannattaa vastaanottoantenni suunnata täytelähetinasemaa kohti. Aina paras signaalitaso ei löydy suoraan aseman suunnasta, vaan myös heijastukset kannattaa yrittää hyödyntää. Lisäksi kannattaa varmistaa, että vastaanottoantennijärjestelmä täyttää sille asetetut vaatimukset.

 

Antennin tulee olla UHF-kelpoinen eli sen tulee kattaa kanavat 21 – 69. Usein pienikin antennin suunnan muutos, antennin nosto tai siirtäminen tuo paremman kuvan, mikäli antenni on hyväkuntoinen ja se on asennettu oikein. Ongelmallisissa tapauksissa on aina suositeltavaa ottaa yhteys antenniliikkeeseen.

 

Antennin suuntauksessa auttaa Digitan Internet-karttapalvelu, joka löytyy osoitteesta www.digitv.fi/karttapalvelu. Digitv.fi -sivustolta löytyy myös tietoa antennijärjestelmistä sekä Pientalon antenniopas, jota voi tilata sähköpostitse osoitteesta info@digita.fi.

 

Kerros- ja rivitaloissa isännöitsijät huolehtivat, että kiinteistön yhteisantennijärjestelmään tehdään tarvittavat vahvistinlisäykset digitaalisia tv-kanavia varten.

 

Digita / Viestintä