Kesällä 2012 tehtiin satelliittikanavien järjestelyjä. TotoTV:n asiakkailta saadun palautteen perusteella lähetysten kuvanlaatu uudesta satelliitista ei vastoin odotuksia ollut riittävä. Tämän vuoksi satelliittilähetys päätettiin siirtää takaisin vanhaan satelliittiin parhaan mahdollisen kuvanlaadun takaamiseksi.

TotoTV:tä satelliitista seuraavat katsojat joutuvat vielä kertaalleen virittämään satelliittivastaanottimet uudelleen vastaanottaakseen hyvälaatuisen kuvan.

TotoTV:n taajuuden virittäminen

 

Kanavapaikan vaihto edellyttää toimenpiteitä satelliitin kautta TotoTV-kanavan vastaanottavilta pelipisteiltä ja kuluttaja-asiakkailta. Mikäli TotoTV:tä ei ole viritetty kesällä aikaisemman ohjeen mukaan, TotoTV ei vaadi uudelleen viritystä. Virityksen voi tarkistaa alempana olevien parametrien mukaan. 

 

Lähetys muuttuu salatuksi myöhemmin, joten varmista että katselukortti on paikallaan.

 

Uusi kanavapaikka pysyy samassa satelliittipositiossa, 1 aste länteen. Satelliittiantennin suuntaukselle ei tarvitse tehdä mitään, mutta vaihto edellyttää uuden kanavapaikan hakemista satelliittivastaanottimesta kanavahaku-toiminteella. TotoTV näkyy rinnakkain nykyisellä ja uudella kanavapaikalla 15.10.2012 asti.

 

Miten tulee toimia?

 

Tee kanavapaikan muutos mahdollisimman hyvissä ajoin. Tällöin voit seurata TotoTV-lähetystä ilman katkoksia. Uusi TotoTV-kanavapaikka pitää hakea useissa virittimissä manuaalihaku-toiminteella, jonne uudet asetukset syötetään käsin.

 

 

Uudet TotoTV-kanavan asetukset

Vanhat asetukset

Satelliitti

Thor 6

Thor 5

Taajuus

10841 MHz

11357 MHz

Polarisaatio

Vertical (pysty)

Horisontal (vaaka)

FEC

7/8

7/8

Symbolrate

24.500 Msymb/s

24.500 Msymb/s

Palvelun nimi

TotoTV

TotoTV (old)

 

Yleinen kanavan viritysohje

 

Kanavaa viritettäessä valitaan Satelliittivastaanotto ja satelliitiksi Thor 6.

 

Menu – Paina OK

Järjestelmäasetukset – OK

Avauskoodi 1234 tai 0000 tai 1111 – OK. Tai muutettu itse muuksi.

Kanavahaku – OK

Manuaalinen kanavahaku – OK

Lähetintaajuus 10841

Polarisaatio Vertical (pysty)

Symbolinopeus 24500

FEC 7/8

Verkkohaku KYLLÄ – OK

 

Tämän jälkeen pitäisi tulla ilmoitus: Palvelu löytynyt. Palvelun nimi on TotoTV, paina OK. Poistutaan Back-nappulalla ja kuitataan OK, jolloin muutokset menevät muistiin. Vanhat viritykset ovat syytä poista muistista sekoittamasta. Poisto tapahtuu kanavien hallinnassa.

 

Molemmilla kanavapaikoilla lähetetään samaa TotoTV-lähetystä 15.10.2012 asti. Varmistu, että olet löytänyt alla olevilla asetuksilla uuden kanavapaikan. Voit tarkistaa asetukset kanavakohtaisesti vastaanottimestasi. Kun uusi kanavapaikka on löytynyt ja TotoTV-kanava näkyy, poista vanha TotoTV (old)-kanava vastaanottimen valikosta valitsemalla ”poista” tai ”poista kanava”. Varmistu, että vastaanottimeen jää muistiin uusilla asetuksilla oleva TotoTV-kanava. Info-näppäintä painamalla voit varmistaa, että olet poistamassa oikean kanavan. Ruudulla pitää näkyä tällöin TotoTV:n vanhat asetukset ennen poistamista.

 

 

Digita Info neuvoo

 

Apua ongelmatilanteissa saa Digita Infosta sähköpostitse info@digita.fi ja puhelimitse numerossa 020 411 7676. Digita Info neuvoo 1.-19.10 maanantaista perjantaihin klo 8.00 – 16.00 taajuuden virittämiseen liittyvissä kysymyksissä.  Vastaanottolaitteiden ongelmatilanteissa ja asennuksiin liittyvissä kysymyksissä kuluttajaa palvelevat myös laitteen myyjät, laitevalmistajat sekä maahantuojat

Digita/Viestintä