TDF:n tytäryhtiö Cognacq-Jay Image (CJI) ja RealNetworks (NASDAQ: RNWK) julkistivat tänään merkittävän sopimuksen yhteisestä videopalvelujen jakelualustasta Euroopassa.

Yhteinen videopalvelujen jakelualusta tarjoaa eurooppalaisille mobiilioperaattoreille ja sisältöä tuottaville mediayhtiöille mahdollisuuden videopalveluiden myyntiin. Uuden palvelualustan myötä mobiilioperaattorit ja mediayhtiöt voivat keskittyä paremmin omaan ydinliiketoimintaansa ja hyötyvät valmiin videopalveluratkaisun tuomasta markkinaedusta. Näin ne välttävät kalliit ja aikaavievät investoinnit oman alustan kehitystyöhön. 

 

Yhteistyössä RealNetworks vastaa alustan hallintajärjestelmästä ja CJI sen myynnistä, yksinoikeudella kolmessatoista Euroopan maassa, muun muassa Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Uusi kumppanuus perustuu RealNetworksin ja CJI:n toisiaan täydentäviin teknologioihin. Kumppanuus vahvistaa sekä RealNetworksin palveluja että CJI:n vahvaa asemaa videomateriaalin lähetystoiminnassa, tuotannosta lähetyksiin. ”Aloite on ensimmäinen laatuaan Euroopassa. Kumppanuus yhdistää CJI:n ja RealNetworksin vahvaa osaamista ja on merkittävä askel kohti verkkojen ja sovellusten todellista lähentymistä”, kertoo Marco Menato, Vice President EMEA, RealNetworksilta.
 
Videopalveluiden jakelualusta tukee kaikkia veloitusmallien yhdistelmiä aina pay-per-view -maksuista kuukausimaksuihin. Palvelut toimivat laajassa laitevalikoimassa, esimerkiksi matkapuhelinpuolella aluksi 3G-puhelimissa, mutta jatkossa myös DVB-H-puhelimissa – ja toki myös Internetin yli, laajakaistaverkoissa.

 

”Tämä sopimus vahvistaa entisestään TDF:n strategiaa uusiin videopalveluihin liittyen” sanoo TDF:n multimediayksikön johtaja Michel Rénéric ja jatkaa ”Tutkimustemme mukaan operaattorit ovat tulevaisuudessa kiinnostuneita ostamaan tällaisia ratkaisuja nimenomaan palveluina, ennemmin kuin tekemään ne investointeina.”

 

”Suomessa mobiilipalveluiden keskimääräinen liikevaihto per käyttäjä on Euroopan alhaisimpia. Videopalvelut ovat tunnetusti oiva tapa nostaa tätä liikevaihtoa. Kun palveluoperaattori ulkoistaa videopalveluiden jakelualustansa meille, se pystyy kustannustehokkaasti tarjoamaan esimerkiksi televisiosisältöjä loppukäyttäjille”, toteaa CJI:lta Pohjoismaiden myynnistä ja markkinoinnista vastaava Ulla Saari. ”Kilpailuilla markkinoilla neutraali jakelualusta on hyvä tapa tiivistää kaikkien operaattoreiden kustannuksia, jotka videopalveluita haluavat tarjota”, Saari lisää.

Uusi jakelualusta esillä 3GSM:ssä Barcelonassa 12.-15. helmikuuta. Toimintavalmis ensimmäistä asiakasta varten se on kesäkuussa 2007.

TDF
TDF, jonka pääkonttori on Pariisissa, Ranskassa, on Euroopan johtava audiovisuaalisen sisällon, uuden median ja laajakaistapalveluiden jakelija radio-, televisio- ja televerkoissa. TV- ja radioyhtiöt sekä mobiili- ja laajakaistaoperaattorit käyttävät TDF:n palveluita välittääkseen signaalinsa omille loppuasiakkailleen. Esimerkiksi televisio-ohjelmia TDF välittää päivittäin yli 450.000 tuntia. TDF ja rakentaa ja ylläpitää perusrakenteita asiakkailleen, muun muassa maanpäällisiä televisio- ja radioverkkoja, langattomia laajakaistaverkkoja ja palvelualustoja. TDF:llä on toimintaa Ranskassa, Espanjassa, Suomessa, Eestissä, Puolassa ja Yhdysvalloissa. Vuonna 2006 TDF:n liikevaihto oli yli miljardi euroa.
http://www.tdf.fr

 

Cognacq-Jay Image
Cognacq-Jay Image kuuluu TDF Groupiin ja se tarjoaa televisiotoimijoille lahetyskeskuspalveluita: Niiden designin suunnittelua, kehitystä ja operointia, mukaanlukien audion ja videon jälkituotannot ja digitaalisen arkistoinnin. Multimediapuolella Cognacq-Jay Image palvelee sisällöntuottajia ja operaattoreita tarjoten heille välineitä ja keinoja VOD- ja live TV-palveluiden saattamiseksi laajakaistaverkkoihin, mobiilisti ja Internetin yli streamaten.
http://www.cognacqjayimage.com

 

RealNetworks
RealNetworks Inc on johtava digitaalisten mediapalvelujen ja ohjelmistojen tuottaja. Sen tuotteisiin kuuluvat ovat mm. Rhapsody®, RealPlayer® 10 sekä pelit tietokoneisiin ja langattomiin päätelaitteisiin. Ohjelmatoimittajat, verkko-operaattorit, mediayhtiöt ja yritykset käyttävät RealNetworksin tuotteita ja palveluita luodakseen ja toimittaakseen digitaalisia mediatuotteita tietokoneisiin, matkapuhelimiin ja elektronisiin laitteisiin. Kuluttajat voivat tutustua audio/video-ohjelmointiin ja ladata RealNetworksin kuluttajaohjelmiston osoitteesta http://www.real.com. Lisätietoa RealNetworksin järjestelmistä ja yhtiöstä on osoitteessa http://www.realnetworks.com/company

 

RealNetworks, Rhapsody, RealMusic, RealArcade, GameHouse, RealPlayer ja RadioPass ovat  RealNetworks Inc -yhtiön tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muut tavaramerkit ovat niiden omistajien omaisuutta.