PlusTV on päättänyt ottaa 1.10.2012 alkaen käyttöön toimilupaehtojen mukaiset peittoalueet tarjoamilleen Eurosport, Discovery Channel, MTV Music Television ja Nickelodeon -kanaville. Kyseisten kanavien osalta peittoalueen oma-aloitteinen kasvattaminen on osoittautunut koko maksu-tv-liiketoiminnalle kannattamattomaksi.

Kaikille antenniverkon tv-kanaville on Liikenne- ja viestintäministeriön toimesta kirjattu ohjelmistotoimilupaan toimiluvan ehtona oleva minimipeittovaatimus. PlusTV:n toiminta-ajatuksena on alusta alkaen ollut tarjota helppo, kohtuuhintainen ja mahdollisimman laaja valikoima kanavia antennikoteihin. Tavoitteenaan palvella mahdollisimman montaa suomalaista kotia, PlusTV on oma-aloitteisesti laajentanut peittoalueita mainittujen kanavien osalta jopa yli 95%:iin Suomen väestöstä. Odotukset maksu-tv:n tilaajamääristä ylimääräisen peiton alueilla ovat kuitenkin osoittautuneet liian korkeiksi, ja PlusTV ottaa toimilupaehtojen mukaiset peittoalueet käyttöön 1.10.2012.

Peittoalueen pienennys koskee antennivastaanottoa ainoastaan Eurosport, Discovery Channel, MTV Music Television ja Nickelodeon -kanavien osalta. Kyseisiä kanavia ei enää 1.10. alkaen jaella seuraavilta lähetinasemilta: Haapavesi, Mikkeli, Vuokatti, Kerimäki, Kruunupyy, Pyhävuori, Tervola, Fiskars, Rovaniemi ja Vaasa. Toimenpide pienentää näiden kanavien väestöpeittoa 95,5%:sta 81,6%:iin.

PlusTV pahoittelee muutoksesta aiheutuvaa harmia, ja pyrkii löytämään parhaan mahdollisen ratkaisun kanavapakettivalikoimastaan jokaiselle peittoalueen muutoksen piiriin kuuluvalle asiakkaalleen.

”Koska Digitan hinnoittelu ei huomioi lähetinasemien piirissä olevaa väestömäärää, on PlusTV myös taloudellisten tosiasioiden edessä”, kertoo PlusTV:n toimitusjohtaja Jyri Ratia. ”PlusTV ei enää voi ylläpitää rankasti kannattamattomia lähetinalueita ilman muun asiakaspalvelutason heikkenemistä. Tavoitteenamme on myös jollain aikavälillä yhtenäistää kaikkien kanaviemme peittoalueet myynnin ja asiakaspalvelun parantamiseksi. Nyt tehtävä peittoalueen muutos koskee neljän kanavan osalta noin kymmentä prosenttia PlusTV:n asiakkaista. Valtaosalla näistä asiakkaista on käytössään paketti, jossa kanavat voi itse valita suuresta kanavavalikoimasta. Muutoksen myötä näillä asiakkailla kanavavaihtoehtojen määrä pienenee, mutta paketteihin sisältyvien kanavien määrä pysyy kuitenkin samana”, korostaa Jyri Ratia.

PlusTV lähettää jokaiselle asiakkaalleen, jota muutokset koskevat, henkilökohtaisen kirjeen kertoakseen asiakkaalle tarjolla olevat vaihtoehdot. Myös Plustv.fi/nakyvyys -sivulla on ollut mahdollista tarkistaa oman postinumeron perusteella kanavien päivitetyt näkyvyysalueet 3.9. 2012 alkaen. Näin jokainen PlusTV:n asiakas pystyy varmistamaan kanavien saatavuuden omaan kotiinsa ja valitsemaan itselleen sopivimman kanavapaketin.