Digita ja Oulaisten Vesiosuuskunta aloittivat yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista vuosi sitten. Digitan LoRaWAN-teknologiaan pohjautuvaan maanlaajuiseen IoT-verkkoon siirtyminen oli Oulaisten Vesiosuuskunnalle luontainen askel digitalisaatiossa. Oulaisten Vesiosuuskunnalla on tiivis työyhteisö, johon kuuluu viiden hengen tiimi. Vesiverkoston kautta vesi kulkee yhteensä noin 20 000 vedenkäyttäjälle naapurikuntiin saakka.

Jarmo Äijälä on toiminut Oulaisten Vesiosuuskunnan toimitusjohtajana kahdeksan vuotta. Työtehtävät tiiviissä työyhteisössä vaihtelevat laidasta laitaan työnsuunnittelusta taloushallintoon ja käytännön asennustöihin.

Digitan toimintavarmuus ja muiden käyttökokemukset vakuuttivat Oulaisten Vesiosuuskunnan. “Olemme siirtyneet vuodesta 2015 asti asteittain etäluettaviin mittareihin. Digitalisaatio kehittyy nopeasti ja haluamme palvella asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla. Digitan LoRaWAN-verkkoon siirtyminen ja täten mittareidemme liittäminen verkkoon on sujunut erinomaisesti”, kertoo Äijälä.

LoRaWAN-verkon kautta verkostonhallinta ja myös ajanhallinta ovat parantuneet. Tiedon parempi hallinta ja tiedon ajantasaisuus ovat merkittäviä etuja. “Saamme nopealla silmäyksellä ajankohtaista tietoa esimerkiksi vuodoista ja pystymme raportoimaan suoraan viranomaisille. Lisäksi säästämme myös kustannuksissa, kun käsi -ja jalkatyö ovat vähentyneet etäluennan myötä.”

Digitan IoT-liiketoiminnan myyntipäällikkö Mona Miettisen mukaan Oulaisten vesiosuuskunta on ollut alusta alkaen innostunut uuden teknologian käyttöönotosta ja halukas kehittämään alueensa palveluita.

Median yhteydenotot:

Oulaisten Vesiosuuskunta, toimitusjohtaja Jarmo Äijälä, p. 044 547 0261, jarmo.aijala@oulavesi.fi

Digita Oy, myyntipäällikkö Mona Miettinen, p.  0400 721 700, mona.miettinen@digita.fi

Oulaisten Vesiosuuskunta on jäsentensä omistama yleinen vesihuoltolaitos, jonka kotipaikka on Oulaisten kaupunki. Oulaisten Vesiosuuskunnan toimialana on rakentaa, ylläpitää ja hoitaa vesihuoltolaitosta sekä tarjota vesihuoltopalveluja pääasiassa jäsenille.

Digita on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja sekä maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Turvaamme jokapäiväisten yhteyksien toimivuuden, sekä monimuotoisen viestinnän saatavuuden kaikille suomalalaisille ympäristöä kunnioittaen. Yhtiö omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa, toimii antenniverkon maksu-tv-operaattorina, sekä kehittää tulevaisuuden broadcasting-palveluja. Digitan tietoliikennepalveluita ovat privaattiverkot, sisäpeittoratkaisut, tietoliikenteen masto- ja kattopaikkojen hallintapalvelut sekä esineiden internet (IoT) ja konesalipalvelut. Palveluita tarjotaan mediayhtiöille, kuluttajilla, matkapuhelinoperaattoreille, teollisuudelle, infrastruktuuriyhtiöille sekä kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti yli 200 alan osaajaa ja haluamme olla alamme paras työpaikka kaikille. www.digita.fi