Maksu-tv-tilaajilta on tullut paljon palautetta liittyen E-kanavanipun kanavahakuun. Erityisesti kysymyksiä on aiheuttanut se, ettei kaikissa yhteisantennikiinteistöissä ja taloyhtiöissä ole vielä valmiuksia kanavanippu E:n lähetysten vastaanottamiseen.

Yhteisantennikiinteistöissä (rivi- ja kerrostalot) isännöitsijöiden tulee ottaa yhteyttä antenniurakoitsijaan, jotta uudet kanavat saadaan kiinteistöissä näkyviin. Useissa tapauksissa kiinteistön antenniverkon vahvistinkeskukseen on uusien kanavanippujen myötä lisättävä kanavavahvistin. Jos kiinteistössä on ns. ohjelmoitava vahvistin, riittää, että se viritetään E-kanavanipun lähetystaajuudelle.

 

”Yksi DigiTV Infon viime päivien vakiokysymyksistä on ollut kanavanippu E:n kanavahaku. Useissa tapauksissa on huomattu, että vastaanotto-ongelmat liittyvät taloyhtiön antenniverkon valmiuksiin. Toivomme, että yhteisantennikiinteistöissä isännöitsijät varmistavat antenniverkon valmiudet ja tiedottavat tästä asukkaille epätietoisuuden poistamiseksi”, sanoo liiketoimintajohtaja Timo Kiiskinen Digitasta.

Kanavahaku tehtävä uudelleen

Kun kiinteistöllä on valmius uuden kanavanipun vastaanottoon, on kuluttajan hankittava lisäksi maksu-tv-kortti ja tehtävä digivastaanottimissa kanavahaku uudelleen saadakseen E-kanavanipun lähetykset vastaanottimeensa.

 

Digisovittimien kanavahakutoiminnot vaihtelevat. Ennen kanavahaun tekemistä kannattaa tutustua oman digisovittimen käyttöohjeeseen. Useimmat vastaanottimet etsivät uudet kanavat automaattisesti. Mikäli digisovittimen asetuksissa on määritelty, että kanavahaku tehdään manuaalisesti, uusien kanavien virittäminen vaatii kanavahaun käynnistämisen. Joissain vastaanottimissa on palautettava tehdasasetukset ennen kanavahaun tekemistä.

 

Joissain digisovitinmalleissa kanavien nimet tulevat näkyviin myös silloin, kun katsojalla ei ole kanavien katsomiseen vaadittavaa maksu-tv-korttia tai kyseistä kanavaa ei välitetä siltä tv-asemalta, jolta katsoja vastaanottaa digi-tv-lähetyksiä. Joissain digisovittimissa kanavien nimet tulevat näkyviin vain siinä tapauksessa, että sovitin löytää kanavalta sisältöä. Kanavanippu E:n tv-asemakohtaiset kanavanumerot voi tarkastaa Digitan sähköisestä karttapalvelusta osoitteessa www.digitv.fi/karttapalvelu.

Antenniverkossa tarjottavien maksu-tv-kanavien määrä kasvoi seitsemällä uudella kanavalla, kun Discovery Channel, Eurosport, KinoTV, MTV3 Fakta, Music Television MTV, Nickelodeon ja SVT Europa aloittivat lähetyksensä syyskuun alussa. Syksyn ajan 3.9. alkaen antennitalouksissa on katsottavissa myös Big Brother 12/7 -kanava.

 

Lisäohjeita kanavien hakuun saa oman digisovittimen käyttöohjeesta ja DigiTV Infosta puhelimitse 0306 344 488 joka päivä klo 9.00-21.00.

Kanavanippu E:n lähetykset alkavat vaiheittain

Kanavanippu E:n näkyvyysalue kattaa aluksi Etelä- ja Keski-Suomen ja laajenee vähitellen muualle Suomeen. Kanavanippu E välitetään nyt seuraavilta pääasemilta sekä niiden alueella olevilta täytelähetinasemilta: Espoo, Fiskars, Jyväskylä, Kruunupyy, Lahti, Lapua, Pernaja, Pyhävuori, Tampere, Turku ja Vaasa.

 

Lokakuun 1. päivänä lähetykset alkavat Anjalankosken, Eurajoen, Kuopion ja Oulun pääasemilta sekä niiden alueella olevilta täytelähetinasemilta. Kanavanippu E:n laajenemisesta muille paikkakunnille neuvotellaan.

 

Digita/ Viestintä