Digita ja Orimattila ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista. Yhteistyö on alkanut keväällä 2022 ja nyt uusi sopimus virallistaa osapuolten yhteistyön. Yhdessä Orimattilan vesilaitos ja Digita ovat aloittaneet mittarikannan vaihdon etäluentaan vuoden 2022 alussa ja tavoitteena on vaihtaa kaikki kunnan 3500 vesimittaria etäluettaviksi seuraavan parin vuoden aikana.

Orimattilan vesilaitoksen johtaja Petteri Kotonen on työskennellyt myös Haminassa vesilaitoksen johtajana. Haminan Vesi otti tuolloin etäluennan käyttöön ensimmäisenä vesiyhtiönä Digitan IoT-verkossa. IoT-palvelut ovat siis Kotoselle tuttuja ratkaisuja vuosien takaa. Vesimittarien etäluenta mahdollistaa kustannustehokkaan tiedonkeruun täydennettynä paikkatietojärjestelmän analytiikkakyvykkyyksillä

”Digitan LoRaWAN-verkko on merkittävä tiedonsiirtoalusta vesihuoltoalan digitalisoitumisessa. Markkinoilla ei ole toista järjestelmää, mikä mahdollistaisi vesihuollon digitalisoinnin yhtä tehokkaasti”, kommentoi Kotonen.

”Yhteistyön aikana IoT-verkko on parantanut Orimattilan vesihuollon toimintoja”, jatkaa Kotonen. “Lisäksi palveluumme on tullut pohjavedenmittauksia, joissa tullaan myös hyödyntämään maanlaajuista LoRaWAN-teknologiaan pohjautuvaa verkkoa. Olemme käyneet keskusteluja virtausmittauksista, ja mahdollisuudesta siirtää nämäkin etäluettavien palveluiden piiriin. Tavoitteenamme on lähitulevaisuudessa lisätä erilaisia mittauksia ja parantaa toimintaamme datan perusteella yhä tehokkaammaksi.”

Orimattilan vesitorni

”Petteri Kotonen on alallaan uranuurtaja. On ollut ilo tehdä digitalisointia hänen kanssaan sekä Haminassa että nyt Orimattilassa”, toteaa Digitan IoT-liiketoiminnan myyntipäällikkö Mona Miettinen. ”Olemme ylpeitä siitä, että mahdollistamme asiakkaallemme toiminnan kehittämisen. Yhteistyö Orimattilan vesihuollon kanssa on esimerkki ratkaisujemme tarjoamasta merkittävästä arvosta”, jatkaa Miettinen.

”Digitan IoT-ratkaisujen mahdollistama ajantasainen tiedonkeruu sekä käyttäjätiedot ovat harvinainen plussa. Vesihuoltolaki edellyttää tiedot siitä, missä vesi liikkuu ja missä vuotoja voisi olla. Digitan kanssa tehty yhteistyö on avain optimaaliseen tiedonkeruuseen”, toteaa Kotonen.

Median yhteydenotot

Orimattila, Vesilaitoksen johtaja Petteri Kotonen, p. 044 781 3718, petteri.kotonen(a)orimattila.fi

Digita Oy, IoT-liiketoiminnan myyntipäällikkö Mona Miettinen, p. 0400 721 700,
mona.miettinen(a)digita.fi

Orimattilan vesilaitos toimii kaupungin taseyksikkönä. Vesilaitos huolehtii verkostojen ja laitosten käytöstä, huollosta ja kunnossapidosta ja vastaa asiakasrajapinnasta Orimattilan Vesi Oy:n toiminta-alueella. Vesilaitoksen liikevaihto on noin 2,9 miljoonaa euroa. Laitoksen palveluksessa työskentelee 10 henkilöä.

Digita on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja sekä maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Turvaamme jokapäiväisten yhteyksien toimivuuden, sekä monimuotoisen viestinnän saatavuuden kaikille suomalalaisille ympäristöä kunnioittaen. Yhtiö omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa, toimii antenniverkon maksu-tv-operaattorina, sekä kehittää tulevaisuuden broadcasting-palveluja. Digitan tietoliikennepalveluita ovat privaattiverkot, sisäpeittoratkaisut, tietoliikenteen masto- ja kattopaikkojen hallintapalvelut sekä esineiden internet (IoT) ja konesalipalvelut. Palveluita tarjotaan mediayhtiöille, kuluttajille, matkapuhelinoperaattoreille, teollisuudelle, infrastruktuuriyhtiöille sekä kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti yli 200 alan osaajaa ja haluamme olla alamme paras työpaikka kaikille.