Netmore ja Digita ovat allekirjoittaneet operaattorien IoT-verkkojen välisiä verkkovierailuja (LoRaWAN) koskevan yhteistyösopimuksen. Netmoren ruotsalaiset ja kansainväliset asiakkaat saavat Digitan valtakunnallisen verkon käyttöoikeuden Suomessa. Digitalla puolestaan on mahdollisuus tarjota Netmoren maantieteellistä LoRaWAN-kattavuutta Ruotsissa, Isossa-Britanniassa ja Irlannissa.

Netmore jatkaa kasvuaan – kumppanit pääsevät valtakunnalliseen LoRaWAN-verkkoon Suomessa

Netmoren ja Digitan välinen verkkovierailusopimus tarkoittaa, että Netmoren asiakkaat voivat yhdistää antureita, mittareita ja muita laitteita Digitan valtakunnalliseen verkkoon Suomessa. Palvelunkehittäjät, anturinvalmistajat ja muut Netmore-ekosysteemiin kuuluvat IoT-toimijat saavat siten laajentuneen kattavuuden ansiosta sekä uusia että vakiintuneita IoT-ratkaisujaan entistä useammille maantieteellisille markkinoille.

”Kansainvälistyminen ja kyky yhdistää useita maantieteellisiä markkinoita ovat keskeinen osa strategiaamme ja tärkeä tekijä, joka auttaa vakiinnuttamaan LoRaWAN-ratkaisun laajamittaisen esineiden internetin käyttöoikeusteknologiaksi/-protokollaksi”, sanoo Netmore Groupin CCO Andreas Stenhager

”Roaming yhteistyö Netmoren kanssa on meille tärkeä askel LoRaWAN verkko-operaattorien ekosysteemin laajentamisessa. Pohjoismaiset yritykset ja organisaatiot ovat edelläkävijöitä IoT-ratkaisujen hyödyntämisessä, ja tämän roaming-kumppanuuden myötä asiakkaamme saavat käyttöönsä helpon ja kustannustehokkaan tavan laajentaa omaa IoT ratkaisutarjontaansa loppuasiakkailleen Suomen ja Ruotsin yhteisillä markkinoilla”, sanoo Digitan IoT-palveluista vastaava johtaja Ari Kuukka.

Suomen LoRaWAN-kattavuuden kysyntä Ruotsissa

Operaattoreiden välisen yhteistyön odotetaan edistävän Netmore-verkon tilausten kasvua. Tämä on tulosta siitä, että Digitan asiakkaat ja kumppanit ovat ilmaisseet kiinnostuksensa LoRaWAN-ratkaisujen vakiinnuttamiseen ruotsalaisilla ja kansainvälisillä markkinoilla. Tämä on mahdollista verkkovierailusopimuksen ja Netmoren Ruotsissa, Isossa-Britanniassa ja Irlannissa tarjoaman kattavuuden ansiosta.

Netmore tarjoaa valtakunnallisen LoRaWAN-verkon useissa maissa mahdollistaen laajamittaiset IoT-projektit

Netmore rakentaa yhdessä infrastruktuurisijoittaja Polar Structuren kanssa kehittyvää IoT-verkkoa, jonka tarkoituksena on luoda edellytykset laajalle, kansalliset rajat ylittävälle digitalisoinnille. Verkkoinfrastruktuurin perustaminen ja käyttöönotto on käynnissä. Siinä noudatetaan strategista suunnitelmaa, joka perustuu maantieteeseen, yhteyksien kysyntään ja tuleviin digitalisaatiotarpeisiin. Netmore tarjoaa myös eurooppalaisen kattavuutta pyynnöstä -palvelun, joka avaa oven IoT-hankkeiden perustamiselle paikkoihin, joissa kattavuutta ei tällä hetkellä ole.

Netmoren LoRaWAN on mukautettu yhdistämään miljoonia mittareita ja antureita. Tämä luo perustan merkittävien yhteiskunnallisten hyötyjen luomiselle laajamittaisten digitalisaatiohankkeiden kautta monilla alueilla.

Median yhteydenotot

Netmore Group, Andreas Stenhager, CCO, p. +46 700 80 88 25, andreas.stenhager(a)netmoregroup.com

Digita Oy, VP, IoT-palvelut Ari Kuukka, p. 040 149 7942, ari.kuukka(a)digita.fi

Netmore Group on johtava IoT-operaattori. Yhdistämme kiinteistöjä, tarjoamme yksityisiä ja avoimia 5G-verkkoja ja mahdollistamme laajamittaisen esineiden internetin LoRaWAN-verkon kautta. Luomme yhdessä kiinteistönomistajien, IoT-palveluntoimittajien ja muiden kumppaneiden kanssa turvallisia, luotettavia ja avoimia IoT-ekosysteemejä, jotka mahdollistavat digitalisaation eri toimialoilla kaikilla maantieteellisillä markkinoilla.Netmore Group on perustettu vuonna 2010 Ruotsissa. Se on ollut listattuna Nasdaq First North Growth Market -markkinapaikalla vuodesta 2017 alkaen. Redeye AB on yhtiön hyväksytty neuvonantaja.

Certifiedadviser@redeye.se +46 (0)8 121 576 90