Nelonen Media aloittaa Nelosen rinnakkaisjakelun mobiili-tv-verkossa ja digi-tv-verkossa ensi viikolla. Kanavan ohjelmat lähetetään samanaikaisesti ja muuttamattomana digi-tv- ja mobiili-tv-verkoissa. Lähetykset ovat kuluttajalle maksuttomia.

”Nelonen Median mukaantulo laajentaa mobiilitelevisioverkon ohjelmatarjontaa monipuoliseksi kokonaisuudeksi. On hienoa, että kanavatarjonta on jo nyt tässä käynnistysvaiheessa laajaa. Sisällöntuottajille mobiilitelevisioverkko tarjoaa uuden tavan tuottaa jatkossa myös vuorovaikutteisia palveluita”, sanoo Digitan toimitusjohtaja Sirpa Ojala.

 

”Nelonen haluaa tarjota kiinnostavia tv-ohjelmia katseltavaksi ajasta ja paikasta riippumatta. Mielestämme katsojan fyysisen sijainnin ei kuulu olla esteenä esimerkiksi suosikkisarjojen katsomiselle, ja ohjelmiamme tulee voida katsoa kulloiseenkin tilanteeseen parhaiten sopivan päätelaitteen avulla. Nyt käynnistyvä mobiilitelevisio on hyvin tärkeä osa tätä kehitystä” sanoo Nelonen Median kehityspäällikkö Kaapo Seppänen.

Mobiilitelevisioverkko kattaa pääkaupunkiseudun laajasti

Digita vastaa DVB-H-teknologialla (Digital Video Broadcasting Handheld) toteutettavasta maanpäällisestä lähetysverkosta ja verkon kanavien hallinnoinnista verkko-operaattorina.

 

Mobiilitelevisioverkko avattiin joulukuun alussa kaupallisesti. Verkko kattaa laajasti pääkaupunkiseutua lähiympäristöineen sekä Turun ja Oulun alueen eli yli 25 prosenttia suomalaisista. Tampereen alueen verkko avataan analogisen television sulkemisen jälkeen syksyllä 2007, jolloin mobiilitelevisioverkko kattaa jo 32 prosenttia suomalaisista. Joulukuun alussa 2007 verkon peitto on jo 40 prosenttia.

 

Mobiilitelevisio yhdistää kahden eri verkon eli DVB-H-pohjaisen televisioverkon ja mobiiliverkon palvelut samaan päätelaitteeseen. Mobiilitelevisio mahdollistaa näin alusta alkaen myös vuorovaikutteiset palvelut. Loppukäyttäjälle mobiili-tv-verkon palvelut tarjoavat esimerkiksi tv- ja radiolähetyksiä, pelejä ja vuorovaikutteisia palveluja.

Lisätietoa Internetistä ja palvelunumerosta

Lisätietoja mobiilitelevisioverkosta löytyy Digitan verkkopalvelusta www.mobiilitv.fi. Verkkopalvelussa on ajankohtaista tietoa mobiilitelevisioverkosta, näkyvyysalueista ja kuluttajille suunnatusta puhelinpalvelusta sekä jatkossa myös verkon palveluista, sisällöntuottajista, markkinoista, päätelaitteista. Sivujen sisältöä kehitetään verkon rakentuessa ja palvelun laajentuessa. 

 

Mobiilitelevisioverkkoon liittyvistä perusasioista voi kysyä valtakunnallisesta, kuluttajille suunnatusta MobiiliTV Infon numerosta 0306 344 489. Palvelunumerossa vastataan kysymyksiin arkisin klo 9.00 – 16.00. Soitto MobiiliTV Infoon maksaa lankapuhelimesta 8,21 senttiä puhelulta sekä 1,16 senttiä minuutilta. Matkapuhelimesta soitto maksaa 29,7 senttiä minuutilta. Kysymyksiä voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen info@mobiilitv.fi.

 

Digita/ Viestintä