Muutostöiden taustalla on uusi maanpäällisen television toimilupakausi, joka alkaa 17.5.2017. Muutos koskee kotitalouksia, jotka vastaanottavat antenni-tv-lähetyksiä. Lisätietoja muutoksista päivitetään Digitan verkkosivuille www.digita.fi/uusitoimilupakausi.

Muutosten myötä kanavat MTV3 ja Nelonen siirtyvät A-kanavanippuun, minkä seurauksena kanavien lähetystaajuudet muuttuvat 17.5. alkaen. Kanavien näkyvyysalue säilyy ennallaan ja kattaa 99,9 % väestöstä.

Kanavahaun tekeminen

Muutos vaatii kuluttajalta tv-vastaanottimen kanavahaun tekemistä.

Kanavanippua vaihtavat tv-kanavat lakkaavat näkymästä, mikäli niitä ei haeta uudelleen.

Useimmat vastaanottimet etsivät kanavat automaattisesti. Jotkin vastaanottimet edellyttävät kuluttajilta uutta kanavahakua. Tietyt vanhemmat vastaanottimet saattavat lisäksi edellyttää tehdasasetusten palauttamisen ennen kanavahaun tekemistä.

Ohjeet kanavien viritykseen löytyvät osoitteesta www.digita.fi/kanavahaku tai laitteen käyttöoppaasta. Näkyvyysalueen voi tarkistaa Digitan karttapalvelusta www.digita.fi/karttapalvelu ja www.digita.fi/nakyvyysalueet.

 

Lisätietoja kuluttajille:

Kuluttajapalvelu Digita Info palvelee arkisin klo 8.00 – 20.00 puhelimitse numerossa 020 411 7676 ja sähköpostitse info@digita.fi.

Viestintäviraston kanavahakuun liittyvä neuvontapalvelu on avoinna 17. – 19.5.2017 klo 14.00 – 19.00 puhelimitse numerossa 0295 390 280. Lisätietoa: https://www.viestintavirasto.fi/tvradio/antenniverkonmuutokset/ohjelmakanavienmuutokset.html

Median yhteydenotot:

Digita Oy, COO Markus Ala-Hautala, markus.ala-hautala@digita.fi, p. 0400
549 023.

Digita välittää radio- ja tv-ohjelmat luotettavasti kaikille suomalaisille vuoden jokaisena päivänä. Viimeisimmän digitaalisen tekniikan soveltajana kehitämme ja tarjoamme myös monipuolisia internet-tv- ja radiopalveluita. Lisäksi palveluvalikoimaamme kuuluvat kattavaan verkkoomme pohjautuvat IoT-palvelut sekä huippuluokan DataCenter-palvelut. Asiakkaamme ovat parhaita sisältöjä tarjoavia mediayhtiöitä sekä mobiili- ja laajakaistaoperaattoreita.