MTV MEDIA aloitti ohjelmien lähetykset mobiilitelevisiossa. Kanavan ohjelmat lähetetään samanaikaisesti ja muuttamattomana digi-tv- ja mobiili-tv-verkoissa. Nokian mobiilitelevisiolaitteista Nokia N92 on valmiina myyntiin.

MTV MEDIA aloitti MTV3-kanavansa jakelun mobiilitelevisioverkossa 10. toukokuuta 2007. MTV3-kanavan ohjelmat lähetetään samanaikaisesti rinnakkain sekä digi-tv- että mobiili-tv-verkoissa. Lähetykset ovat kuluttajalle maksuttomia.

 

Mobiilitelevisioverkko avattiin viime joulukuussa, jolloin SBS Finland Oy aloitti lähetykset Voice-tv-kanavallaan ja ensimmäisenä maailmassa Enhanced Radio -lähetykset Voice-kanavallaan. Mobiili-tv-verkossa on toiminnassa MM-jääkiekon ajan myös Elisa-tv-kanava, joka lähettää Suomen suorat ottelulähetykset. Arcada Nylands Svenska Yrkeshögskolanin perustama DINA-kanava lähettää puolestaan Euroviisu-tapahtumiin liittyvää ohjelmaa mobiili-tv-verkossa.

 

”Olemme toteuttamassa ensimmäisten maiden joukossa mobiilitelevisioverkkoa. Nyt mukana olevat kanavat ovat edelläkävijänä tässä uudessa palvelussa. Uskomme vankasti mobiili-tv:n mahdollistamiin monipuolisiin ja vuorovaikutteisiin palveluihin. Mobiili-tv on sisällöntuottajille uusi ja joustava väline tuottaa sisältöä. Sen avulla tavoitetaan uusia liikkuvia kuluttajaryhmiä”, korostaa Digitan toimitusjohtaja Sirpa Ojala.

 

”Mobiilitelevision tulevaisuuden kannalta on olennaista, että kaikki tutut ja suuret tv-kanavat ovat mukana. Ilman tätä vastaanottimien kysyntä kasvaisi huomattavasti hitaammin ja edellytykset kehittää mobiilitelevisioon perustuvia uusia palveluja viivästyisivät merkittävästi. MTV3-kanavan kannalta mobiilitelevisio on tässä vaiheessa kiinnostava kokeilu ja mukava lisäjousto katsojille – paikkariippumattomuutta”, toteaa MTV MEDIAn varatoimitusjohtaja Mikko Räisänen.

Nokian mobiilitelevisiolaitteista Nokia N92 valmiina myyntiin

”Nokia N92 – ja Nokia N77 -multimediatietokoneiden avulla televisiolähetysten katselu ja suosikkiohjelmien seuraaminen on mahdollista missä vain. Nokia N92 on saatavana 11. toukokuuta alkaen Nokia Aleksanterinkatu -liikkeestä ja myöhemmin myös muista myyntipisteistä. Nokia N77 -multimedialaite, joka julkistettiin helmikuussa 2007, tulee myyntiin aikataulun mukaisesti toisen vuosineljänneksen aikana. Laitteiden laajakuvanäytöt, jotka toistavat jopa 16 miljoonaa väriä sekä korkealuokkaiset stereoäänet tekevät television katselusta ja musiikin kuuntelusta nautinnon”, sanoo johtaja Jonas Geust Nokian Multimedia -toimialaryhmästä.

Mobiilitelevisioverkko kattaa pääkaupunkiseudun laajasti

Digita vastaa DVB-H-teknologialla (Digital Video Broadcasting Handheld) toteutettavasta maanpäällisestä lähetysverkosta ja verkon kanavien hallinnoinnista verkko-operaattorina.

 

”Mobiilitelevisioverkko avattiin joulukuun alussa kaupallisesti. Verkko kattaa laajasti pääkaupunkiseutua lähiympäristöineen sekä Turun ja Oulun alueen eli yli 25 prosenttia suomalaisista. Tampereen alueen verkko avataan analogisen television sulkemisen jälkeen syksyllä 2007, jolloin mobiilitelevisioverkko kattaa jo 32 prosenttia suomalaisista. Joulukuun alussa 2007 verkon peitto on jo 40 prosenttia”, sanoo Digitan Media Solutions -liiketoimintayksikön johtaja Timo Kiiskinen.

 

Mobiilitelevisio yhdistää kahden eri verkon eli DVB-H-pohjaisen televisioverkon ja mobiiliverkon palvelut samaan päätelaitteeseen. Mobiilitelevisio mahdollistaa näin alusta alkaen myös vuorovaikutteiset palvelut. Loppukäyttäjälle mobiili-tv-verkon palvelut tarjoavat esimerkiksi tv- ja radiolähetyksiä, pelejä ja vuorovaikutteisia palveluja.

Lisätietoa Internetistä ja palvelunumerosta

Lisätietoja mobiilitelevisioverkosta löytyy Digitan verkkopalvelusta www.mobiilitv.fi. Verkkopalvelussa on ajankohtaista tietoa mobiilitelevisioverkosta, näkyvyysalueista ja kuluttajille suunnatusta puhelinpalvelusta sekä jatkossa myös verkon palveluista, sisällöntuottajista, markkinoista, päätelaitteista. Sivujen sisältöä kehitetään verkon rakentuessa ja palvelun laajentuessa. 

 

Mobiilitelevisioverkkoon liittyvistä perusasioista voi kysyä valtakunnallisesta, kuluttajille suunnatusta MobiiliTV Infon numerosta 0306 344 489. Palvelunumerossa vastataan kysymyksiin arkisin klo 9.00 – 16.00. Soitto MobiiliTV Infoon maksaa lankapuhelimesta 8,21 senttiä puhelulta sekä 1,16 senttiä minuutilta. Matkapuhelimesta soitto maksaa 29,7 senttiä minuutilta. Kysymyksiä voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen info@mobiilitv.fi.

 

Digita/ Viestintä