Verkko kattaa jo noin 40 prosenttia väestöstä

Digita laajentaa mobiili-tv-verkkoa. Useita uusia verkon tukiasemia on valmistunut eri puolilla Suomea ja mobiili-tv-verkko on toiminnassa nyt myös seuraavilla alueilla:

 

Järvenpää
Kirkkonummi
Nurmijärvi
Hyvinkää
Salo
Tuusula
Tyrnävä
Vihti
Ylikiiminki

Lähiaikoina on valmistumassa tukiasemia myös Hyrylään, Lohjalle, Mäntsälään sekä Sipooseen.

 

Digita vastaa DVB-H-teknologialla (Digital Video Broadcasting Handheld) toteutettavasta maanpäällisestä mobiili-tv-lähetysverkosta ja verkon kanavien hallinnoinnista verkko-operaattorina. Verkon piirissä on nyt noin 40 prosenttia suomalaisista. Verkko kattaa nyt pääkaupunkiseudun laajasti sekä Tampereen, Turun ja Oulun alueet. Digitan tavoitteena on laajentaa verkkoa valtakunnalliseksi.

 

Digitan MobiiliTV on palvelu, joka mahdollistaa television katselun mobiililla eli liikuteltavalla päätelaitteella missä vain verkon toiminta-alueella. Se tarjoaa myös näköradiopalveluita eli radiolähetyksiä, joihin on lisätty visuaalisia elementtejä ja lisäpalveluita. DVB-H teknologia on paras jakelutie digitaalisten televisio- ja radiolähetysten välitykseen mobiiliin päätelaitteeseen.
 
Päätelaitteista mobiili-tv-verkossa toimivat Nokia N92 ja Nokia N77 -mallit, joiden avulla televisiolähetysten katselu ja suosikkiohjelmien seuraaminen on mahdollista missä vain. Uusimpana päätelaitteena markkinoille on tulossa Nokia N96 -malli tämän vuoden kolmannella neljänneksellä.

Lisätietoa Internetistä ja palvelunumerosta

Lisätietoja mobiilitelevisioverkosta löytyy Digitan verkkopalvelusta www.mobiilitv.fi. Verkkopalvelussa on ajankohtaista tietoa mobiilitelevisioverkosta, näkyvyysalueista ja kuluttajille suunnatusta puhelinpalvelusta sekä myös verkon palveluista, sisällöntuottajista, markkinoista, päätelaitteista.

 

Mobiili-tv-verkkoon liittyvistä perusasioista voi kysyä myös Digita Infon numerosta 020 411 7676 tai sähköpostitse info@digita.fi. Palvelunumerossa vastataan kysymyksiin arkisin klo 9.00 – 18.00. Puhelun hinta lankapuhelimesta on 8,21 senttiä puhelulta sekä 5,9 senttiä minuutilta ja matkapuhelimesta 8,21 senttiä puhelulta sekä 16,9 senttiä minuutilta.

 

Digita / Viestintä