Digitaalisessa antenniverkossa tarjottavien maksu-tv-kanavien määrä kasvaa syyskuussa. Kanavatarjonta monipuolistuu seitsemällä uudella kanavalla, kun Discovery Channel, Eurosport, Nelosen maksu-tv-kanava, MTV3 Fakta, Music Television MTV, Nickelodeon ja SVT Europa aloittavat lähetyksensä lauantaina
1. syyskuuta. Syksyn ajan 3.9. alkaen antennitalouksissa on katsottavissa myös
Big Brother 12/7 -kanava.

Kanavanippu E:ssä välitettävistä uusista kanavista Discovery Channel, Eurosport, Music Television MTV ja Nickelodeon liitetään osaksi antennikoteihin maksu-tv-palveluita tarjoavien PlusTV:n maksu-tv-pakettia ja Canal Digitalin maksu-tv-pakettia. SVT Europa ja MTV3 Fakta ovat osana PlusTV:n maksu-tv-pakettia.

PlusTV asiakkaat saavat SVT Europan halutessaan peruspakettiinsa ilman lisämaksua. Erikseen tilattuna SVT Europan katselusta peritään kuukausittainen korttimaksu. Myös Big Brother 12/7 tulee lisäetuna PlusTV:n asiakkaille, eikä siitä peritä erillistä maksua.

 

Nelosen maksu-tv-kanava liitetään osaksi Canal Digitalin maksu-tv-tarjontaa.

 

Maksu-tv-kanavien katsomiseen tarvitaan kortinlukijalla varustettu digivastaanotin sekä maksu-tv-kortti. Lisätietoa uusista maksu-tv-kanavista löytyy osoitteesta www.plustv.fi ja www.canaldigital.fi.

Digiviihde osaksi PlusTV:n maksupakettia

Kanavanippu C:ssä tähän asti salaamattomana välitetty aikuisviihdekanava DIGIVIIHDE siirtyy 1.9. osaksi PlusTV:n maksupakettia. DIGIVIIHDE tulee lisäetuna PlusTV:n peruspaketin asiakkaille, eikä siitä peritä erillistä maksua. Erikseen tilattuna DIGIVIIHDE on jatkossa maksullinen.

Kanavanippu E:n lähetykset alkavat vaiheittain

Kanavanippu E:n näkyvyysalue kattaa aluksi Etelä- ja Keski-Suomen ja laajenee vähitellen muualle Suomeen.

 

Kanavanippu E välitetään 1. syyskuuta alkaen seuraavilta pääasemilta sekä niiden alueella olevilta täytelähetinasemilta: Espoo, Fiskars, Jyväskylä, Kruunupyy, Lahti, Lapua, Pernaja, Pyhävuori, Tampere, Turku ja Vaasa.

 

Lokakuun 1. päivänä lähetykset alkavat Anjalankosken, Eurajoen, Kuopion ja Oulun pääasemilta sekä niiden alueella olevilta täytelähetinasemilta.

 

Kanavanippu E:n laajenemisesta muille paikkakunnille neuvotellaan.

Uudet kanavat näkyviin

Uuden digi-tv-verkon tekniset testaukset ovat käynnissä. Kanavanippu E:ssä välitettävien uusien kanavien nimet saattavat ilmaantua automaattisen kanavahaun tekeviin digisovittimiin jo 13.8. alkaen.

 

Saadakseen uudet kanavat näkyviin kuluttajan on hankittava maksu-tv-kortti ja tehtävä digivastaanottimissa kanavahaku uudelleen. Digisovittimien kanavahakutoiminnot vaihtelevat. Ennen kanavahaun tekemistä kannattaa tutustua oman digisovittimen käyttöohjeeseen.Useimmat vastaanottimet etsivät uudet kanavat automaattisesti. Mikäli digisovittimen asetuksissa on määritelty, että kanavahaku tehdään manuaalisesti, uusien kanavien virittäminen vaatii kanavahaun käynnistämisen. Joissain vastaanottimissa on palautettava tehdasasetukset ennen kanavahaun tekemistä.

 

Joissain digisovitinmalleissa kanavien nimet tulevat näkyviin myös silloin, kun katsojalla ei ole kanavien katsomiseen vaadittavaa maksu-tv-korttia tai kyseistä kanavaa ei välitetä siltä tv-asemalta, jolta katsoja vastaanottaa digi-tv-lähetyksiä. Joissain digisovittimissa kanavien nimet tulevat näkyviin vain siinä tapauksessa, että sovitin löytää kanavalta sisältöä. Kanavanippu E:n tv-asemakohtaiset kanavanumerot voi tarkastaa Digitan sähköisestä karttapalvelusta osoitteessa www.digitv.fi/karttapalvelu 1.9. alkaen.

 

Yhteisantennikiinteistöissä (rivi- ja kerrostalot) isännöitsijöiden tulee ottaa yhteyttä antenniurakoitsijaan kanavanippu E:n taajuuksien määrittämiseksi kiinteistön yhteisantennivahvistimiin, minkä jälkeen kiinteistön tv-katsojat voivat tehdä digivastaanottimissa kanavahaun. Lisäohjeita kanavien hakuun saa oman digisovittimen käyttöohjeesta ja DigiTV Infosta puhelimitse 0306 344 488 joka päivä klo 9.00-21.00.

 

Digita / Viestintä