Katkos tv-lähetyksissä klo 9.00 – 15.00

Kustavin täytelähetinasemalla tehdään B-kanavanipun lähetystaajuusmuutos maanantaina 9. kesäkuuta 2008. Kanavanippu B:n ohjelmat lähetetään jatkossa kanavalla 54 (entinen kanava 49). Kanavanippuun B kuuluvat MTV3, MTV3 MAX, Nelonen, JIM, Sub, Sub Juniori ja Sub Leffa.

 

Syynä muutokseen on Turun radio- ja tv-asemalla tehty tv-lähetysten siirto tv-maston huipussa olevaan pääantenniin, minkä myötä tv-lähetysten vastaanotto on laajentunut Turun alueella ja parantunut näkyvyysalueen reuna-alueilla ja erityisesti saaristossa.

Katkos tv-lähetyksissä 9. kesäkuuta

Kustavin lähetystaajuusmuutoksen vuoksi on täytelähetinaseman näkyvyysalueella katkos maanantaina 9. kesäkuuta klo 9.00-15.00 välisenä aikana. Katkos koskee kaikkia tv-lähetyksiä. Vara-ajankohta asennustöille on tiistai 10.6.2008 klo 9.00 – 15.00 välisenä aikana.

Kanavahaku tehtävä uudelleen digivastaanottimissa

Lähetystaajuusmuutoksen jälkeen antennitalouksissa on tehtävä digivastaanottimissa kanavahaku uudelleen. Useimmat vastaanottimet etsivät kanavat automaattisesti. Kuluttajan tulee vain käynnistää kanavahaku. Jotkut vastaanottimet saattavat vaatia tehdasasetusten palauttamisen ennen kanavahaun tekemistä.

Yhteisantennikiinteistöissä tehtävä vahvistimien kanavavaihdos

Yhteisantennikiinteistöissä (rivi- ja kerrostalot) isännöitsijöiden tulee ottaa yhteyttä antenniurakoitsijaan vahvistimien kanavavaihdosten vuoksi, minkä jälkeen kiinteistön tv-katsojien on tehtävä digivastaanottimissa kanavahaku uudelleen. Omakotitalouksissa toimenpiteiksi riittää kanavien uudelleenhaku. Lisäohjeita kanavien hakuun saa oman digisovittimen käyttöohjeesta.

 

Antennin suuntauksessa auttaa Digitan Internet-karttapalvelu, joka löytyy osoitteesta www.digitv.fi/karttapalvelu. Digitv.fi-sivustolta löytyy myös tietoa antennijärjestelmistä sekä Pientalon antenniopas, jota voi tilata myös sähköpostitse osoitteesta info@digita.fi.

Digita / Viestintä