Digita on tyytyväinen valtioneuvoston päätökseen muuttaa D-kanavanipun verkkotoimilupa nyt käytettävästä DVB-H-teknologiasta DVB-T2-teknologiaan. Digita haki D-kanavanipun toimilupaehtojen muuttamista teknologianeutraaliksi, sillä MobiiliTV-palveluiden tarjoaminen on ollut DVB-H-teknologiaan perustuneena haasteellista koko Euroopassa.

”Olemme tyytyväisiä tehtyyn päätökseen muuttaa D-kanavanippu DVB-T2-teknologiaan pohjautuvaksi, liikkuvaan vastaanottoon soveltuvaksi järjestelmäksi”, toteaa johtaja Jaakko Harno Digitasta. ”Jälkeenpäin on todettava, että valitettavasti MobiiliTV-markkina ei lähtenyt liikkeelle verkolla, joka on tarkoitettu pelkästään kännykkäympäristöön. Digitan uuden verkon sisältö onkin suunnattu kännyköiden lisäksi kannettaville päätelaitteille kuten kannettaville tietokoneille ja tabletti-PC:eille. Näin voimme uudella ja modernilla tavalla tuoda liikkuvaa ja jopa teräväpiirtotasoista sisältöä nykyaikaisen kuluttajan liikkuvaan elämäntapaan”, jatkaa Harno.

”Uskomme vahvasti kannettavien vastaanottimien yleistymisen johtavan television katseluun paikasta riippumattomasti ja langattomasti. Tämä verkko on ensimmäinen askel tähän suuntaan”, sanoo Jaakko Harno.  ”Liikkuvan vastaanoton lisäksi uudet DVB-T2-standardiin pohjautuvat lähetykset mahdollistavat vastaanoton kaikilla DVB-T2 -vastaanottimilla”, selvittää Harno ja jatkaa ”Uusi tekniikka takaa sen, että MobiiliTV ja AntenniTV ovat tulevaisuudessa yksi ja sama asia, mikä mahdollistaa samojen suosikkiohjelmien seuraamisen ajasta ja paikasta riippumatta, kuvanlaadusta tinkimättä”. Verkon rakenne korostaa maanpäällisten tv-lähetysten langatonta luonnetta ja tämän tuomia mahdollisuuksia. Verkko perustuu Digitan päälähetysasemilta lähetettävään signaaliin, jonka vastaanotettavuutta parannetaan suurimmissa kaupungeissa täytelähettimillä.

Digita Oy on alansa edelläkävijä langattomissa digitaalisissa ratkaisuissa. Digitassa on nykyteknologian osaajat, ja digitalaiset ovat mukana kehittämässä alan standardeja, mikä takaa luotettavan osaamisen ja kokonaisvaltaisten digitaalisten ratkaisujen tuottamisen asiakkaille. Digitan maan kattava organisaatio varmistaa palveluiden korkean laadun ympäri vuorokauden. Digitan asiakkaita ovat muun muassa tv- ja radioyhtiöt sekä mobiili- ja laajakaistaoperaattorit. Digita on suomalainen yhtiö, joka kuuluu eurooppalaiseen TDF-ryhmään.

www.digita.fi