Ikäihmisille sisältöjä tarjoavalle KotiTV:lle on myönnetty television ohjelmistotoimilupa 10. tammikuuta 2027 asti, jolloin nykyinen toimilupakausi päättyy. Ohjelmistotoimilupa ei rajoita TV-lähetysten tuntimäärää kuten aiempi lyhytaikainen toimilupa. KotiTV:n uusi ohjelmistotoimilupa on selvä merkki siitä, että televisiolähetystoiminta kiinnostaa edelleen ja hyvinkin erityyppisiä toimijoita. Tällä hetkellä vapaasti katsottavien televisiokanavien lukumäärä Digitan AntenniTV-verkossa on 22, joista 4 on tarjolla myös HD-tasoisena. 

“Pitkäaikainen ohjelmistotoimilupa antaa KotiTV:lle paremmat edellytykset hyödyntää modernin nettiin kytketyn television (CTV) kaikkia ominaisuuksia mukaan lukien HybridiTV:tä. HybridiTV tarjoaakin kaikille televisiotoimijoille paljon mahdollisuuksia niin mainonnan kuin muunkin sisällön osalta ja Digita haluaa osaltaan olla mukana tässä kehityksessä”, sanoo Digitan liiketoiminnan kehityspäällikkö Juha Ourila

“KotiTV -kanava perustettiin havaittuun tarpeeseen ja sen kysyntä on kasvanut räjähdysmäisesti. Olemme saaneet paljon kiitosta ja positiivista palautetta ikäihmisiltä, heidän läheisiltään sekä alan ammattilaisilta. KotiTV on saanut myös valtakunnallista tunnustusta, kun Ilmarinen ja Vanhustyön keskusliitto palkitsivat KotiTV:n Vuoden vanhustekona. Pitkä toimilupakauden loppuun saakka ulottuva ohjelmistotoimilupa mahdollistaa meille hienon tilaisuuden kehittää kanavaa jatkossakin – ikäihmisten tarpeet ja heidän päivärytminsä huomioiden”, summaa KotiTV:tä tuottavan Kuntopaikka HH Oy:n toimitusjohtaja Sami Hautaniemi

KotiTV tarjoaa ikäihmisille liikunnallista etäkuntoutusta, virikkeellistä muistikuntoutusta sekä kulttuuria ja opetuksellista sisältöä. Maksuton kanava tarjoaa lähetyksiä pääsääntöisesti klo 10-13 joka arkipäivä. KotiTV näkyy Digitan antenni-tv-verkossa kanavapaikalla 33. 

Median yhteydenotot: 

KotiTV, Kuntopaikka HH Oy, toimitusjohtaja, Sami Hautaniemi, p. 040 541 7006, sami.hautaniemi(a)kotitv.fi
Digita Oy, liiketoiminnan kehityspäällikkö, Juha Ourila, p. 040 552 3266, juha.ourila(a)digita.fi 

Digita on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja sekä maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Yhtiö omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa, toimii antenniverkon maksu-tv-operaattorina, sekä kehittää tulevaisuuden broadcasting-palveluja. Digitan tietoliikennepalveluita ovat privaattiverkot, sisäpeittoratkaisut, tietoliikenteen kattopaikkojen hallintapalvelut sekä esineiden internet (IoT) ja konesalipalvelut. Palveluita tarjotaan mediayhtiöille, kuluttajille, matkapuhelinoperaattoreille, teollisuudelle, infrastruktuuriyhtiöille sekä kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti 200 alan osaajaa.