Kaavin kunta tarjoaa kirjaston ja kirjastoauton kautta langattoman @450-laajakaistayhteyden kokeilumahdollisuuden kuntalaisille, kesäasukkaille ja muille kunnan asiakkaille. Kokeilumahdollisuus alkaa Kaavin kirjastossa ja kirjastoautossa 1. kesäkuuta 2008.

Käytännössä kunta lainaa @ 450-liittymän kirjastokorttia vastaan 2-3 päiväksi kokeiltavaksi. Liittymää voi kokeilla kotona, kesäasunnossa tai vaikkapa autossa. Mikäli asiakas on liittymään tyytyväinen, hän voi ostaa liittymän itselleen kokeilun jälkeen. Kaavilla liittymiä myy Kaavin Tietotekniikka Oy.

 

Kuntalaiselle liittymän kokeilu on tehty helpoksi ja joustavaksi. Liittymää ja sen toimivuutta voi kokeilla ilmaiseksi muutaman päivän ennen ostopäätöstä.

 

”Kaavin kunta haluaa olla edelläkävijänä uuden tietotekniikan hyödyntäjänä. Toimivat tietoliikenneyhteydet ovat maaseutukuntien kehittymisen edellytys. Haluamme sen vuoksi tarjota kuntalaisille olemassa olevan kiinteän laajakaistan rinnalle joustavan mahdollisuuden kokeilla langatonta @450-laajakaistaa ja turvata laajakaistapalvelu tasapuolisesti kaikille kuntalaisille”, toteaa Kaavin kunnanjohtaja Vesa Lötjönen.

Kaavi pilottikuntana Suomessa

Kaavin kunta toimii pilottikuntana Suomessa laajakaistan tarjoajana joustavasti kirjaston kautta. Kaavin kunta hankkii Tele-yritysverkot Oy:ltä viisi Telecare Connect -liittymää, jotka ovat lainattavissa  kunnankirjastosta tai kirjastoautosta. Kunnankirjastoon hankitaan myös kaksi isoa ja kaksi pientä magneettiantennia.
 
Kirjastoauton toinen liittymä tulee asiakaskäyttöön eli asiakkaat voivat maksaa laskuja ja surfailla netissä. Toista liittymää voidaan lainata kotikäyttöön samoin kuin kunnan kirjastossa. 

@450-laajakaistaverkko kattaa kesällä jo yli 90 prosenttia Suomen väestöstä

Digitan langaton @450-laajakaistaverkko laajentuu nopeaan tahtiin. Kesän lopulla se kattaa yli 90 prosenttia Suomen väestöstä sekä loma-asutuksesta. Myös Kaavin alueella @450-laajakaistaverkko laajenee kesään mennessä. Digitan tavoitteena on rakentaa valtakunnallinen verkko vuoden 2009 loppuun mennessä. Verkon tämänhetkinen peittoaluekartta ja ensi kesän ennuste sekä antenniopas löytyvät Internet-sivustolta osoitteessa www.450laajakaista.fi.

 

Langattoman @450-laajakaistan etuna verrattuna kiinteisiin laajakaistayhteyksiin on sen siirreltävyys. Samaa laajakaistayhteyttä voi käyttää missä tahansa verkon peittoalueella: kotona, töissä tai vaikkapa mökillä. Verkko on myös veneilijöiden käytettävissä saaristossa.

 

@450-laajakaistan tarjoama yhteysnopeus 1 Mbit/s riittää mainiosti yleiseen Internet-käyttöön kuten sähköpostin lähettämiseen, asiointiin verkkopankissa ja Internet-sivujen selaamiseen. Viestintäviraston teettämän kuluttajatutkimuksen mukaan 1 Mbit/s on laajakaistan yleisin nopeus Suomessa.

 

Digita/ Viestintä