Kanavanippu E:n tekniset testilähetykset ovat alkaneet Oulun radio- ja tv-asemalta maanantaina 24.9.2007. Lähetykset välitetään kanavalla 37. Testivaiheen aikana lähetyksiä välitetään ympärivuorokautisesti, mutta niissä saattaa esiintyä katkoksia. Varsinaiset kanavanippu E:n lähetykset alkavat Oulun radio- ja tv-asemalta 1. lokakuuta 2007 mennessä.

Kanavanippu E lisää maksu-tv-tarjontaa

 

Digitaalisessa antenniverkossa kanavanippu E:ssä välitetään seitsemän uutta maksu-tv-kanavaa: Discovery Channel, Eurosport, KinoTV, MTV3 Fakta, Music Television MTV, Nickelodeon ja SVT Europa. Syksyn ajan antennitalouksissa on katsottavissa myös Big Brother 12/7 -kanava.

 

Uusia maksu-tv-kanavia myyvät maksu-tv-operaattorit Canal Digital ja PlusTV.

 

Maksu-tv-kanavien katsomiseen tarvitaan kortinlukijalla varustettu digivastaanotin sekä maksu-tv-kortti. Syyskuun alusta lähtien maksu-tv-operaattorit Canal Digital ja PlusTV ovat siirtyneet ns. yhden kortin -järjestelmään: maksu-tv-asiakkailla on mahdollisuus tilata kummankin operaattorin palveluja jommankumman operaattorin maksukortille.

 

Lisätietoa uusista maksu-tv-kanavista löytyy osoitteesta www.canaldigital.fi ja www.plustv.fi.

Uudet kanavat näkyviin

Olisi tärkeää, että yhteisantennikiinteistöjen (rivi- ja kerrostalot) isännöitsijät varmistavat uusien kanavien vastaanottomahdollisuuden kiinteistössä. Useissa tapauksissa kiinteistön antenniverkon vahvistinkeskukseen on uusien kanavanippujen myötä lisättävä kanavavahvistin. Jos kiinteistössä on ns. ohjelmoitava vahvistin, riittää, että se viritetään E-kanavanipun lähetystaajuudelle.

 

Kun kiinteistöllä on valmius uuden kanavanipun vastaanottoon, on kuluttajan hankittava maksu-tv-kortti ja tehtävä digivastaanottimissa kanavahaku uudelleen saadakseen E-kanavanipun lähetykset vastaanottimeensa.

 

Digisovittimien kanavahakutoiminnot vaihtelevat. Ennen kanavahaun tekemistä kannattaa tutustua oman digisovittimen käyttöohjeeseen. Useimmat vastaanottimet etsivät uudet kanavat automaattisesti. Mikäli digisovittimen asetuksissa on määritelty, että kanavahaku tehdään manuaalisesti, uusien kanavien virittäminen vaatii kanavahaun käynnistämisen. Joissain vastaanottimissa on palautettava tehdasasetukset ennen kanavahaun tekemistä.

 

Joissain digisovitinmalleissa kanavien nimet tulevat näkyviin myös silloin, kun katsojalla ei ole kanavien katsomiseen vaadittavaa maksu-tv-korttia tai kyseistä kanavaa ei välitetä siltä tv-asemalta, jolta katsoja vastaanottaa digi-tv-lähetyksiä. Joissain digisovittimissa kanavien nimet tulevat näkyviin vain siinä tapauksessa, että sovitin löytää kanavalta sisältöä. Kanavanippu E:n tv-asemakohtaiset kanavanumerot sekä tv-asemien sijainnin ja näkyvyysalueet voi tarkastaa Digitan sähköisestä karttapalvelusta osoitteessa www.digitv.fi/karttapalvelu. Lisäohjeita kanavien hakuun saa oman digisovittimen käyttöohjeesta ja DigiTV Infosta puhelimitse 0306 344 488 joka päivä klo 9.00-21.00.´

Kanavanippu E:n lähetykset alkavat vaiheittain

Kanavanippu E:n näkyvyysalue kattaa aluksi Etelä- ja Keski-Suomen ja laajenee vähitellen muualle Suomeen. Kanavanippu E välitetään nyt seuraavilta pääasemilta sekä niiden alueella olevilta täytelähetinasemilta: Espoo, Fiskars, Jyväskylä, Kruunupyy, Lahti, Lapua, Pernaja, Pyhävuori, Tampere, Turku, Vaasa.

 

Lokakuun 1. päivänä lähetykset alkavat Oulun lisäksi Eurajoen, Kuopion ja Anjalankosken pääasemilta sekä niiden alueella olevilta täytelähetinasemilta. Kanavanippu E:n laajenemisesta muille paikkakunnille neuvotellaan.

 

Digita / Viestintä