Kanavanippu E laajenee vaiheittain.

Vuoden vaihteessa 1.1.2008 alkaen kanavanippu E laajenee seuraaville kuudelle pää- ja täytelähetinasemalle:

 

Tammela (kanava 43, keskitaajuus 650 MHz)

Haapavesi (kanava 57, keskitaajuus 762 MHz)
o Täytelähetinasema: Raahe, Mestauskallio (kanava 44, keskitaajuus 658 MHz)·

Vuokatti (kanava 59, keskitaajuus 778 MHz)
o Täytelähetinasema: Puolanka (kanava 43, keskitaajuus 650 MHz)

Mikkeli (kanava 38, keskitaajuus 610 MHz)

Testilähetykset alkavat asemilla joulukuun puolivälin jälkeen. Testivaiheessa lähetyksissä saattaa esiintyä katkoksia. Varsinaiset lähetykset alkavat 1. tammikuuta 2008.

 

Tällä hetkellä E-kanavanippu välitetään seuraavilta pääasemilta sekä niiden alueella olevilta täytelähetinasemilta: Espoo, Fiskars, Jyväskylä, Kruunupyy, Lahti, Lapua, Pernaja, Pyhävuori, Tampere, Turku, Vaasa, Anjalankoski, Eurajoki, Kuopio ja Oulu.

Kanavanippu E:n laajenemisesta muille paikkakunnille tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

 

Kanavanippu E:n tv-asemakohtaiset kanavanumerot sekä tv-asemien sijainnin ja näkyvyysalueet voi tarkastaa Digitan sähköisestä karttapalvelusta osoitteessa www.digitv.fi/karttapalvelu.

Kanavanippu E lisää maksu-tv-tarjontaa

Näiltä tv-asemilta kanavanippu E:ssä välitetään viisi uutta maksu-tv-kanavaa: Discovery Channel, Eurosport, MTV3 Fakta, Music Television MTV ja Nickelodeon.

 

Uusia maksu-tv-kanavia myyvät maksu-tv-operaattorit Canal Digital ja PlusTV.

 

Maksu-tv-kanavien katsomiseen tarvitaan kortinlukijalla varustettu digivastaanotin sekä maksu-tv-kortti. Syyskuun alusta lähtien maksu-tv-operaattorit Canal Digital ja PlusTV ovat siirtyneet ns. yhden kortin -järjestelmään: maksu-tv-asiakkailla on mahdollisuus tilata kummankin operaattorin palveluja jommankumman operaattorin maksukortille.

 

Lisätietoa maksu-tv-kanavista löytyy osoitteesta http://www.canaldigital.fi/ ja http://www.plustv.fi/site/etusivu.jsp?location1=1&sl2=1.

Yhteisantennikiinteistöjen varmistettava vastaanottomahdollisuus

Yhteisantennikiinteistöissä eli rivi- ja kerrostaloissa isännöitsijöiden tulee varmistaa uusien kanavien vastaanottomahdollisuus kiinteistössä. Useissa tapauksissa kiinteistön antenniverkon vahvistinkeskukseen on uusien kanavanippujen myötä lisättävä kanavavahvistin. Jos kiinteistössä on ns. ohjelmoitava vahvistin, riittää, että se viritetään E-kanavanipun lähetystaajuudelle.

 

Kun kiinteistöllä on valmius uuden kanavanipun vastaanottoon, on kuluttajan hankittava maksu-tv-kortti ja tehtävä digivastaanottimissa kanavahaku uudelleen saadakseen E-kanavanipun lähetykset vastaanottimeensa. Omakotitalouksissa toimenpiteiksi riittää kanavien uudelleenhaku ja maksu-tv-kortin hankkiminen.

 

Digisovittimien kanavahakutoiminnot vaihtelevat. Ennen kanavahaun tekemistä kannattaa tutustua oman digisovittimen käyttöohjeeseen. Useimmat vastaanottimet etsivät uudet kanavat automaattisesti. Mikäli digisovittimen asetuksissa on määritelty, että kanavahaku tehdään manuaalisesti, uusien kanavien virittäminen vaatii kanavahaun käynnistämisen. Joissain vastaanottimissa on palautettava tehdasasetukset ennen kanavahaun tekemistä.

 

Joissain digisovitinmalleissa kanavien nimet tulevat näkyviin myös silloin, kun katsojalla ei ole kanavien katsomiseen vaadittavaa maksu-tv-korttia tai kyseistä kanavaa ei välitetä siltä tv-asemalta, jolta katsoja vastaanottaa digi-tv-lähetyksiä. Joissain digisovittimissa kanavien nimet tulevat näkyviin vain siinä tapauksessa, että sovitin löytää kanavalta sisältöä.

 

Lisäohjeita kanavien hakuun saa oman digisovittimen käyttöohjeesta ja DigiTV Infosta puhelimitse 0306 344 488 joka päivä klo 9.00-21.00.

 

Digita / Viestintä