Kanavanippu E laajenee vaiheittain. Vuoden vaihteessa 1.1.2008 alkaen kanavanippu E laajenee myös Kolin pääasemalle ja sitä tukevalle Lieksan Viekin täytelähetinasemalle sekä Joutsenon pääasemalle.

 

· Koli (kanava 51, keskitaajuus 714 MHz)

 

· Täytelähetinasema Lieksa, Vieki (kanava 36, keskitaajuus 594)

 

· Joutseno (kanava 32, keskitaajuus 562)

 

Testilähetykset alkavat asemilla joulukuussa. Testivaiheessa lähetyksissä saattaa esiintyä katkoksia. Varsinaiset lähetykset alkavat 1. tammikuuta 2008.

 

Näiltä tv-asemilta kanavanippu E:ssä välitetään viisi uutta maksu-tv-kanavaa: Discovery Channel, Eurosport, MTV3 Fakta, Music Television MTV ja Nickelodeon.

 

Tällä hetkellä E-kanavanippu välitetään seuraavilta pääasemilta sekä niiden alueella olevilta täytelähetinasemilta: Anjalankoski, Espoo, Eurajoki, Fiskars, Haapavesi, Jyväskylä, Kruunupyy, Kuopio, Lahti, Lapua, Mikkeli, Oulu, Pernaja, Pyhävuori, Tammela, Tampere, Turku, Vaasa ja Vuokatti.

 

Kanavanippu E:n laajenemisesta muille paikkakunnille tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

 

Kanavanippu E:n tv-asemakohtaiset kanavanumerot sekä tv-asemien sijainnin ja näkyvyysalueet voi tarkastaa Digitan sähköisestä karttapalvelusta osoitteessa www.digitv.fi/karttapalvelu.

Kanavanippu E lisää maksu-tv-tarjontaa

Uusia maksu-tv-kanavia myyvät maksu-tv-operaattorit Canal Digital ja PlusTV.

 

Maksu-tv-kanavien katsomiseen tarvitaan kortinlukijalla varustettu digivastaanotin sekä maksu-tv-kortti. Syyskuun alusta lähtien maksu-tv-operaattorit Canal Digital ja PlusTV ovat siirtyneet ns. yhden kortin -järjestelmään: maksu-tv-asiakkailla on mahdollisuus tilata kummankin operaattorin palveluja jommankumman operaattorin maksukortille.

 

Lisätietoa maksu-tv-kanavista löytyy Canal Digitalin ja PlusTV:n sivuilta.

Yhteisantennikiinteistöjen varmistettava vastaanottomahdollisuus

Yhteisantennikiinteistöissä eli rivi- ja kerrostaloissa isännöitsijöiden tulee varmistaa uusien kanavien vastaanottomahdollisuus kiinteistössä. Useissa tapauksissa kiinteistön antenniverkon vahvistinkeskukseen on uusien kanavanippujen myötä lisättävä kanavavahvistin. Jos kiinteistössä on ns. ohjelmoitava vahvistin, riittää, että se viritetään E-kanavanipun lähetystaajuudelle.

Kun kiinteistöllä on valmius uuden kanavanipun vastaanottoon, on kuluttajan hankittava maksu-tv-kortti ja tehtävä digivastaanottimissa kanavahaku uudelleen saadakseen E-kanavanipun lähetykset vastaanottimeensa. Omakotitalouksissa toimenpiteiksi riittää kanavien uudelleenhaku ja maksu-tv-kortin hankkiminen.

 

Digisovittimien kanavahakutoiminnot vaihtelevat. Ennen kanavahaun tekemistä kannattaa tutustua oman digisovittimen käyttöohjeeseen. Useimmat vastaanottimet etsivät uudet kanavat automaattisesti. Mikäli digisovittimen asetuksissa on määritelty, että kanavahaku tehdään manuaalisesti, uusien kanavien virittäminen vaatii kanavahaun käynnistämisen. Joissain vastaanottimissa on palautettava tehdasasetukset ennen kanavahaun tekemistä.

 

Joissain digisovitinmalleissa kanavien nimet tulevat näkyviin myös silloin, kun katsojalla ei ole kanavien katsomiseen vaadittavaa maksu-tv-korttia tai kyseistä kanavaa ei välitetä siltä tv-asemalta, jolta katsoja vastaanottaa digi-tv-lähetyksiä. Joissain digisovittimissa kanavien nimet tulevat näkyviin vain siinä tapauksessa, että sovitin löytää kanavalta sisältöä.

 

Lisäohjeita kanavien hakuun saa oman digisovittimen käyttöohjeesta ja DigiTV Infosta puhelimitse 0306 344 488 joka päivä klo 9.00-21.00.

 

Digita / Viestintä