E-kanavanipun lähetykset alkavat Parikkalan täytelähetinasemalta kanavalla 40 (keskitaajuus 626 MHz) 15. lokakuuta 2008.

Sieltä välitetään kuusi maksu-tv-kanavaa: Discovery Channel, Eurosport, Kanava 23, MTV3 Fakta, Music Television MTV ja Nickelodeon. 

 

Kolin radio- ja tv-asemalla E-kanavanipun näkyvyysalue laajenee, kun Venäjän kanssa on saatu koordinoitua suuremmat lähetystehot. Kolilla E-kanavanipun ohjelmat näkyvät kanavalla 51 (keskitaajuus 714 MHz).
 
Tällä hetkellä E-kanavanippu välitetään seuraavilta pääasemilta sekä joiltakin niiden alueella olevilta täytelähetinasemilta: Anjalankoski, Espoo, Eurajoki, Fiskars, Haapavesi, Joutseno, Jyväskylä, Kerimäki, Koli, Kruunupyy, Kuopio, Lahti, Lapua, Mikkeli, Oulu, Pernaja, Pyhävuori, Rovaniemi, Tammela, Tampere, Tervola, Turku, Vaasa ja Vuokatti.

 

Kanavanippu E:n tv-asemakohtaiset kanavanumerot sekä tv-asemien sijainnin ja näkyvyysalueet voi tarkastaa Digitan sähköisestä karttapalvelusta osoitteessa www.digitv.fi/karttapalvelu.

Yhteisantennikiinteistöjen varmistettava vastaanottomahdollisuus

Yhteisantennikiinteistöissä eli rivi- ja kerrostaloissa isännöitsijöiden tulee varmistaa uusien kanavien vastaanottomahdollisuus kiinteistössä. Useissa tapauksissa kiinteistön antenniverkon vahvistinkeskukseen on uusien kanavanippujen myötä lisättävä kanavavahvistin. Jos kiinteistössä on ns. ohjelmoitava vahvistin, riittää, että se viritetään E-kanavanipun lähetystaajuudelle.

Kun kiinteistöllä on valmius uuden kanavanipun vastaanottoon, on kuluttajan hankittava maksu-tv-kortti ja tehtävä digivastaanottimissa kanavahaku uudelleen saadakseen E-kanavanipun lähetykset vastaanottimeensa. Omakotitalouksissa toimenpiteiksi riittää kanavien uudelleenhaku ja maksu-tv-kortin hankkiminen.

 

Digisovittimien kanavahakutoiminnot vaihtelevat. Ennen kanavahaun tekemistä kannattaa tutustua oman digisovittimen käyttöohjeeseen. Useimmat vastaanottimet etsivät uudet kanavat automaattisesti. Mikäli digisovittimen asetuksissa on määritelty, että kanavahaku tehdään manuaalisesti, uusien kanavien virittäminen vaatii kanavahaun käynnistämisen. Joissain vastaanottimissa on palautettava tehdasasetukset ennen kanavahaun tekemistä.

 

Joissain digisovitinmalleissa kanavien nimet tulevat näkyviin myös silloin, kun katsojalla ei ole kanavien katsomiseen vaadittavaa maksu-tv-korttia tai kyseistä kanavaa ei välitetä siltä tv-asemalta, jolta katsoja vastaanottaa digi-tv-lähetyksiä. Joissain digisovittimissa kanavien nimet tulevat näkyviin vain siinä tapauksessa, että sovitin löytää kanavalta sisältöä.