Kanavanippu E laajenee vaiheittain. Rovaniemen tv-asemalta E-kanavanipun lähetykset alkavat kanavalla 53 (keskitaajuus 730 MHz) perjantaina 29. helmikuuta 2008. Rovaniemen tv-asemalta kanavanippu E:ssä välitetään kuusi maksu-tv-kanavaa: Discovery Channel, Eurosport, MTV3 Fakta, Music Television MTV, Nickelodeon ja Kanava 23.

Tällä hetkellä E-kanavanippu välitetään seuraavilta pääasemilta sekä niiden alueella olevilta täytelähetinasemilta: Anjalankoski, Espoo, Eurajoki, Fiskars, Haapavesi, Joutseno, Jyväskylä, Kruunupyy, Kuopio, Lahti, Lapua, Mikkeli, Oulu, Pernaja, Pyhävuori, Rovaniemi, Tammela, Tampere, Tervola, Turku, Vaasa, Vuokatti ja Koli.

 

Kanavanippu E:n tv-asemakohtaiset kanavanumerot sekä tv-asemien sijainnin ja näkyvyysalueet voi tarkastaa Digitan sähköisestä karttapalvelusta osoitteessa www.digitv.fi/karttapalvelu. Rovaniemen osalta tiedot päivitetään karttapalveluun maaliskuussa.

Kanavanippu E lisää maksu-tv-tarjontaa

Maksu-tv-kanavia myyvät maksu-tv-operaattorit Canal Digital ja PlusTV. Maksu-tv-kanavien katsomiseen tarvitaan kortinlukijalla varustettu digivastaanotin sekä maksu-tv-kortti. Maksu-tv-operaattorit Canal Digital ja PlusTV ovat ns. yhden kortin -järjestelmässä eli maksu-tv-asiakkailla on mahdollisuus tilata kummankin operaattorin palveluja jommankumman operaattorin maksukortille. Lisätietoa maksu-tv-kanavista löytyy osoitteesta www.canaldigital.fi ja www.plustv.fi

Yhteisantennikiinteistöjen varmistettava vastaanottomahdollisuus

Yhteisantennikiinteistöissä eli rivi- ja kerrostaloissa isännöitsijöiden tulee varmistaa uusien kanavien vastaanottomahdollisuus kiinteistössä. Useissa tapauksissa kiinteistön antenniverkon vahvistinkeskukseen on uusien kanavanippujen myötä lisättävä kanavavahvistin. Jos kiinteistössä on ns. ohjelmoitava vahvistin, riittää, että se viritetään E-kanavanipun lähetystaajuudelle.

Kun kiinteistöllä on valmius uuden kanavanipun vastaanottoon, on kuluttajan hankittava maksu-tv-kortti ja tehtävä digivastaanottimissa kanavahaku uudelleen saadakseen E-kanavanipun lähetykset vastaanottimeensa. Omakotitalouksissa toimenpiteiksi riittää kanavien uudelleenhaku ja maksu-tv-kortin hankkiminen.

 

Digisovittimien kanavahakutoiminnot vaihtelevat. Ennen kanavahaun tekemistä kannattaa tutustua oman digisovittimen käyttöohjeeseen. Useimmat vastaanottimet etsivät uudet kanavat automaattisesti. Mikäli digisovittimen asetuksissa on määritelty, että kanavahaku tehdään manuaalisesti, uusien kanavien virittäminen vaatii kanavahaun käynnistämisen. Joissain vastaanottimissa on palautettava tehdasasetukset ennen kanavahaun tekemistä.

 

Joissain digisovitinmalleissa kanavien nimet tulevat näkyviin myös silloin, kun katsojalla ei ole kanavien katsomiseen vaadittavaa maksu-tv-korttia tai kyseistä kanavaa ei välitetä siltä tv-asemalta, jolta katsoja vastaanottaa digi-tv-lähetyksiä. Joissain digisovittimissa kanavien nimet tulevat näkyviin vain siinä tapauksessa, että sovitin löytää kanavalta sisältöä.

 

Digita / Viestintä