Mittausten mukaan tv-lähetysten vastaanotto on lähes normaali Joutsenon tv-aseman näkyvyysalueella. Vastaanottomittauksia on tehty kesäkuun alkupuolella yli 20 paikassa Lappeenranta – Puumala – Ruokolahti –alueilla.

Vastaanoton häiriöitä esiintyy lähinnä sellaisilla alueilla, joilla sekä analogisten että digitaalisten lähetysten vastaanotto on ollut haasteellista esimerkiksi maastoesteistä johtuen. Näillä alueilla analogisissa lähetyksissä MTV3 –kanavan kuvassa on kohinaa.

Sekä analogisessa että digitaalisessa tv-vastaanotossa maastoesteiden aiheuttamilla varjoalueilla lähetysten vastaanotto edellyttää hyvän vastaanottoantennin. Tämä korostuu digi-tv-vastaanotossa, jossa vanhat, matalalle sijoitetut vastaanottoantennit eivät välttämättä riitä kuvan tuottamiseen ollenkaan. Analogisessa vastaanotossa ongelma näkyy kohinaisena kuvana. 

Digi-tv-lähetysten vastaanottoon tarvitaan koko UHF-alueen eli kanavat 21-69 kattava antenni ja riittävän korkea mastoputki. Antenni on tarvittaessa sijoitettava jopa 10 metrin korkeudelle maanpinnasta. Mastovahvistin on tarpeen, jos signaalin määrä ei ole riittävä, vaikka on oikein suunnattu tehokas antenni. Tällaisessa tilanteessa kannattaa kääntyä paikallisen antenniurakoitsijan puoleen.

 

Digita jatkaa mahdollisten heikon näkyvyyden alueiden kartoitusta edelleen.

 

Toukokuun lopussa salamanisku aiheutti oikosulun Joutsenon radio- ja televisioaseman maston antennisyöttökaapeleissa. Käytössä on toistaiseksi vara-antennijärjestelmä, mistä syystä lähetystehot ovat hieman normaalia pienemmät.

 

Digita / Viestintä