UITP-kongressin aikana 21-23.5.2007 vieraille tarjotaan mahdollisuus tutustua HKL:n ja YTV:n käytössä olevaan älykkään joukkoliikenteen telematiikkaan. Kumppanuusyritysten WSP Finlandin, Digitan, Indagonin, Deal Tech Median ja Nokian kanssa on toteutettu demobussi, jossa kaikki ovat tervetulleita vierailemaan.

Älykäs joukkoliikenne nopeuttaa matkantekoa, parantaa matkustajien palvelua ja alentaa kustannuksia uusien informaatio- ja telematiikkaratkaisuiden avulla. HKL ja YTV ovat olleet ensimmäisten joukossa maailmassa ottamassa käyttöön uutta teknologiaa joukkoliikenteen kehittämiseksi. Tähän Suomessa on poikkeuksellisen hyvät edellytykset kehittyneiden mobiiliverkkojen ja telecom/IT -osaamisen ansiosta.

 

Demobussin sisällä on Deal Tech Median toimittama näyttölaitejärjestelmä. Reaaliaikaista tietoa matkustajille jaetaan näytön ja WLAN-yhteyden kautta. WLANia voidaan hyödyntää esimerkiksi Nokian N800 Internet Tablet -laitteilla tai matkapuhelimilla, joissa on WLAN-ominaisuus. Tiedonsiirto tapahtuu Digitan mobiilissa @450-laajakaistaverkossa, joka avattiin kaupallisesti huhtikuussa 2007. Tiedonsiirtolaitteista ja paikannuksesta huolehtii Indagon. Paikannuksen avulla joukkoliikennevälineille voidaan mm. antaa liikennevaloetuuksia, mikä lyhentää matkustusaikaa ja säästää kustannuksia. Liikennevaloetuuksista, pysäkkinäytöistä ja kokonaisuuden suunnittelusta on vastannut WSP Finland.

 

Demobussi ajaa maanantaista keskiviikkoon noin 25 minuutin mittaisia ohjattuja esittelykierroksia, joilla voi samalla tutustua osaan Helsingin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Lähdöt ovat Messukeskuksen itäovelta klo 9:15; 10:00; 10:45, 12:00; 12:45; 13:30.

 

Lisätietoja:

HKL    
YTV     
WSP Finland Oy 
Indagon Oy 
Digita Oy
Deal Tech Media Oy                               

 

Digita Oy

Digita Oy on Suomen johtava radio- ja televisiopalvelujen jakeluyhtiö sekä merkittävä tietoliikenneverkkojen ja verkkoinfrastruktuurin kehittäjä. Digitan maan kattava organisaatio varmistaa palveluiden korkean laadun ympäri vuorokauden. Digitan asiakkaita ovat tv- ja radioyhtiöt sekä mobiili- ja laajakaistaoperaattorit. Yhtiön liikevaihto vuonna 2005 oli 97 miljoonaa euroa. Yhtiössä työskentelee 374 henkilöä. Digita kuuluu kansainväliseen TDF-konserniin.

 

Indagon Oy

Indagon kehittää, valmistaa ja markkinoi tarkkoja GPS-satelliittipaikannukseen pohjautuvia paikannusterminaaleja, -järjestelmiä ja -sovelluksia. Indagonin paikannuspalveluasiakkaita ovat suomalaisyritykset eri toimialoilla, kuten vartioinnissa, julkisessa liikenteessä, kuljetuksessa ja huollossa. Kansainvälisesti Indagon toimii paikannuksen järjestelmätoimittajana yhteistyössä kumppaneidensa kanssa. Yhtiön päätoimipaikka on Haaga, Helsinki.

 

Deal Tech Media Oy

Deal Tech Media Oy on suomalainen yritys, joka toimittaa ja ylläpitää asiakkaittensa mediajärjestelmiä, joille on ominaista langaton tiedonsiirto ja keskitetty sisällönhallinta. Kumppaniemme kanssa kehitetyt tuotteemme ja palvelumme mahdollistavat laadukkaan, reaaliaikaisen ja joustavan kuvallisen viestinnän. Näytettävää mediasisältöä on helppoa hallita langattoman yhteyden avulla.