Kuluttajille ja yrityksille hälytyspalveluja tuottava Esineiden.netin Hälyri-palvelu luottaa palvelussaan Digitan valtakunnalliseen LoRaWAN-teknologiaan pohjautuvaan IoT-verkkoon.

Hälyri-palvelu on suunnattu esimerkiksi mökkien etävartiointiin. Yrityspuolella Hälyriä hyödyntävät muun muassa rakennusliikkeet ja varastoja omistavat yritykset, jotka tarvitsevat kevyen hälytinjärjestelmän omaisuutensa valvontaan.

”Olemme iloisia, että Esineiden.net on valinnut Digitan IoT-verkon palvelunsa perustaksi. Yhteyksien lisäksi teemme yhteistyötä myös laitehankinnoissa. Olemme tyytyväisiä siihen, miten tarjoamamme teknologia mahdollistaa aivan uudentyyppisten palveluiden tuomisen markkinoille”, kertoo Digitan myyntijohtaja Mika Flinck.

”Olemme erittäin tyytyväisiä Digitan tarjoamaan LoRaWAN-verkkoon. Se mahdollistaa meille helpon ja kustannustehokkaan tavan liittää etävalvontakohteita järjestelmäämme. Hälyriä varten ei tarvitse hankkia erillistä liittymää, SIM-korttia tai nettiyhteyttä. Laite toimii Digitan turvallisessa IoT-verkossa, joten se ei altistu internetin kautta leviäville haitoille”, kertoo toimitusjohtaja Tanu Tauru Esineiden.netistä.

Esineiden.net on start-up-yritys, jonka juuret juontavat urakointimaailmasta. ”Rakennusurakointipuolella ei välttämättä hyödynnetä uusia teknologioita siinä määrin kuin se olisi mahdollista. Olemme halunneet tuoda markkinoille ketterän ja edullisen turvajärjestelmän. Esimerkiksi kun ollaan saneeraamassa kohdetta, ja halutaan kuitenkin valvoa urakointikohdetta, Hälyri on erinomainen vaihtoehto. Hälytysten lisäksi laite luonnollisesti rekisteröi ja tallentaa kaikki liikkeet myöhempää tarkastelua varten ”, kertoo Tauru.

Hälyrin käyttöönotto on helppo. Hälyrin voi tilata verkkokaupasta osoitteesta www.halyri.fi tai suoraan osoitteesta tilaukset@halyri.fi. Kustannus palvelun käytölle on alle 5 euroa kuukaudessa.

Hälyri_näyttö

Esineiden.net on yritys joka tuo IoT-verkossa toimivia laitteita
ja sovelluksia yritysten ja kuluttajien saataville. Ensimmäinen kaupallinen tuote on Hälyri, joka on älykäs etähälytinlaite.

Digita omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa ja on maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Yhtiö on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja. Digitan palveluihin kuuluvat tietoliikennemastot, konesali- ja esineiden internet (IoT) -palvelut ja tulevaisuuden broadcasting-palvelut. Palveluita tarjotaan maan suurimmille matkapuhelinoperaattoreille, internet- ja mediayhtiöille, infrastruktuuriyhtiöille ja kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti 180 alan osaajaa.