Valtioneuvoston 27.9.2012 tekemä päätös myöntää H-kanavanipun verkkotoimilupa Digitalle tukee yhtiön strategiaa olla vahvasti kehittämässä suomalaista tv-toimintaa.

Samassa yhteydessä valtioneuvosto vahvisti, että Digitan muut verkkotoimiluvat pysyvät voimassa sovitusta omistajanvaihdoksesta huolimatta. Digitan siirtyminen TDF-konsernilta First State Investmentsin omistukseen edellytti sekä Liikenne- ja viestintäministeriön että Työ- ja elinkeinoministeriön ennakkohyväksyntää. Nyt nämä molemmat luvat on saatu.

 

Uuden omistajan alaisuudessa Digita tähtää strategiseen kasvuun lisäinvestoinneilla painopisteen ollessa suomalaisen tv- ja radiotoiminnan tulevaisuuden palvelujen kehittämisessä. H-kanavanipun hallinnointi mahdollistaa jatkossa antennitelevisioverkon sisältöjen monipuolistamisen esimerkiksi teräväpiirtotarjonnalla.

 

”Valtioneuvoston päätös vahvistaa antenni-tv-verkon toimintaedellytyksiä ja kilpailukykyä. Kun huomioidaan Suomen kaltaisen maan maantieteelliset olosuhteet sekä kulttuuri- ja kieliperinteet, antennitelevision säilyminen merkittävimpänä TV-sisältöjen jakelutienä on keskeistä, jos halutaan varmistaa kansalaisten tasa-arvo ja alueellinen syrjimättömyys mediapalvelujen käytön osalta sekä vahva kotimainen sisältötuotanto ja mediatoimiala oman kulttuurimme yhtenä peruspilarina”, toteaa Digitan toimitusjohtaja Sirpa Ojala.

 

Digitalla on ennestään viisi UHF-taajuusalueella toimivaa kanavanippua.

 

Digita/Viestintä