First State Investmentsin eurooppalainen infrastruktuurirahasto (First State European Diversified Infrastructure Fund FCP-SIF) on sopinut ostavansa Digita Oy:n TDF-konsernilta.

First State Investmentsin infrastruktuuritransaktioiden johtaja Marcus Ayre: ”Olemme tyytyväisiä päästyämme sopimukseen, jolla Digitasta tulee ensimmäinen suomalainen infrastruktuurisijoituksemme. Digita tuottaa tärkeää palvelua valtakunnanlaajuisella laadukkaalla lähetysverkollaan. Tähtäämme tiiviiseen yhteistyöhön Digitan johdon, henkilöstön ja sidosryhmien kanssa varmistaaksemme Digitan jatkuvan menestyksen ja sen liiketoiminnan kestävän kasvun pitkällä tähtäyksellä.”

 

TDF:n toimitusjohtaja Olivier Huart: ”Olemme hyvin tyytyväisiä päästyämme sopimukseen First State Investmentsin kanssa. Olemme ylpeitä siitä, että TDF:n omistuksessa Digita on ollut edelläkävijä uuden lähetysteknologian kehittämisessä ja soveltamisessa loppukäyttäjien hyödyksi. Uskomme, että First State Investmentsin omistuksessa Digitalla on hyvät edellytykset jatkaa kehittymistään Suomen johtavana lähetysverkkoyhtiönä. Tämä yritysmyynti tukee TDF:n strategiaa, jonka mukaisesti keskitymme kahteen ydinmarkkinaamme, Ranskaan ja Saksaan, ja lujitamme niitä sekä kehitämme mediapalveluliiketoimintayksikköämme.”

 

Digitan toimitusjohtaja Sirpa Ojala: “Olemme iloisia saadessamme First State Investmentsin omistajaksemme. Se on organisaatio, jolla on vahvat näytöt laadukkaiden palvelujen tuottamisesta, ja se on sitoutunut edelleen kehittämään suorituskykyämme pitkäjänteisesti. Tämä uusi kumppanuus mahdollistaa lisäinvestoinnit verkkoon ja lisäarvon tuottamisen kaikille sidosryhmillemme.”

 

Yrityskauppa edellyttää työ- ja elinkeinoministeriön sekä valtioneuvoston hyväksynnät. 

 

First State Investments

 

First State Investments on Colonial First State Global Asset Managementin (CFSGAM) kansainvälinen haara, joka on osa Commonwealth Bank of Australian erikoistunutta varainhoitoliiketoimintaa. CFSGAM on suurimpia australialaisia sijoituspalveluyrityksiä, ja sillä on toimistot Sydneyssä, Melbournessa, Aucklandissa, Lontoossa, Edinburghissa, Luxemburgissa, Pariisissa, New Yorkissa, Hongkongissa, Singaporessa, Jakartassa ja Tokiossa, ja se hallinnoi 118 miljardin euron varoja (30.6.2012).

 

First State Investments tarjoaa tuoteratkaisujen valikoiman institutionaalisille, välittäjä- ja yksityissijoittajille maailmanlaajuisesti monenlaisiin eri sijoituskohteisiin. Näitä ovat australialaiset, globaalit sekä kehittyvien maiden pääomasijoitukset, globaalit sijoitukset luonnonvaroihin, globaalit kiinteistö- ja pörssinoteeratut infrastruktuuriarvopaperit, globaalit kiinteän koron ja velkapaperien sekä kehittyvien markkinoiden velka- ja lyhytaikaiset sijoitukset. Sillä on myös suora varainhoito, joka tarjoaa sijoittajille erikoistuneita kiinteistö- ja infrastruktuurisijoituksia.

First State Investments on johtava infrastruktuurikohteiden sijoittaja ja hallinnoija. Infrastruktuurisijoitusten 18 vuoden kokemuksellaan se on kokeneimpia institutionaalisten sijoittajien infrastruktuurisijoitusten hoitajia. First State Investments hallinnoi yli kahden miljardin euron pääomaa julkisen palvelun, kuljetusten, tietoliikenteen ja julkisen infrastruktuurin aloilla Australiassa, Aasiassa ja Euroopassa (30.6.2012).

 

First State Investments suosii pitkän tähtäyksen osta ja pidä -strategiaa pitkäaikaisiin, vakaisiin sijoituskohteisiin sekä tähtää aktiiviseen sijoitusten hallintaan tiiviissä yhteistyössä johdon, henkilöstön ja muiden sidosryhmien kanssa.

 

First State Investments on aktiivisesti laajentunut Euroopan markkinoilla perustettuaan infrastruktuurisijoitustoimiston Iso-Britanniaan vuonna 2005. First State European Diversified Infrastructure -rahaston infrastruktuurisijoituksia ovat:

  • Electricity North West, säädelty sähkönjakeluverkko Iso-Britanniassa,
  • Anglian Water Group, säädelty vesi- ja jätevesiliiketoiminto Iso-Britanniassa, ja
  • Reganosa, säädelty nesteytetyn maakaasun jälleenkaasutuslaitos ja kaasun siirtoverkko Espanjassa.

 

www.firststateinvestments.com

 

 

TDF

 

Digitaalisen muutoksen ytimessä toimiva TDF kehittää monimuotoista maanpäällistä lähetysjärjestelmää audio-, video- ja datasisältöjen hallintaan ja lähettämiseen kaikenlaisiin vastaanottimiin. TDF on televisio-, radio- ja tietoliikenneverkkojen edelläkävijä, joka yhdistää uusia digitaali-, mobiili- ja multimediateknologioita hyödyntäen sekä maan päällistä-, IP, satelliitti- ja muita lähetysmenetelmiä. TDF on jo vuosien ajan ollut innovatiivisten ratkaisujen uranuurtaja. Nyt kehitteillä ovat tulevaisuuden viestintäkanavat, kuten digitaalinen elokuva, 3D, DTT, VOD, hakutelevisio, digitaalinen radio, nettilähetykset, reaaliaikaiset liikennenäytöt ja äärimmäisen nopeat tietoliikenneverkot. Tavoitteena on tarjota asiakkaille ja loppukäyttäjille viestintäkanavia ajasta ja paikasta riippumatta.

 

www.tdf-group.com

 

 

Digita

 

Digita Oy on suomalainen langattomien ja digitaalisten ratkaisujen edelläkävijä. Se työllistää nykyaikaisen tekniikan asiantuntijoita, jotka osallistuvat aktiivisesti alan standardien kehittämiseen. Tämä takaa luotettavan asiantuntemuksen ja kattavat digitaaliset ratkaisut asiakkaille. Digitan organisaatio kattaa koko Suomen ja tarjoaa laadukasta palvelua vuorokauden kaikkina aikoina. Asiakkaita ovat tv- ja radioyhtiöt sekä mobiili- ja laajakaistaoperaattorit.

 

Digita välittää radio- ja televisio-ohjelmat kaikille suomalaisille koko maassa vuoden jokaisena päivänä. Tämä perustavaa laatua oleva tehtävä on luonut pohjan Digitan muille langattoman tiedonsiirron palveluille. Osaaminen perustuu radiotaajuuksien, suurten tehojen ja korkeiden mastojen hyödyntämisen pitkään kokemukseen. Digitan koko Suomen kattava lähetysverkko koostuu 36 pääasemasta, 152 täytelähetinasemasta ja kymmenistä ohjelmansiirron linkkiasemista. Digitan verkkohallintakeskus Helsingissä valvoo verkkojen toimintaa 24 tuntia vuorokaudessa.

 

www.digita.fi