Elisa Oyj on tehnyt sopimuksen langattomien viestintäverkkojen verkko-operaattori Digita Oy:n valtakunnallisten puhepalvelujen uudistamisesta. Digita on valinnut Elisan ratkaisut tehostamaan yhtiön asiakaspalvelua ja toimistoviestintää. Modernisoidut viestintäpalvelut on myös suunniteltu helpottamaan henkilökunnan liikkuvaa työtä. Sopimus on kolmivuotinen.

Syyskuussa käyttöön otettava kokonaisratkaisu kattaa Digitan kaikki puhepalvelut. Tavoitteena on tehostaa yhtiön tuottavuutta parantamalla viestintämahdollisuuksia toimistossa työskentelevien ja kentällä liikkuvien työntekijöiden välillä. Koko henkilökunnan kattava yhtenäinen, langaton viestintäratkaisu myös kasvattaa tavoitettavuutta huomattavasti. Puhelunvälityksen ulkoistaminen Elisalle parantaa kustannusten hallittavuutta.

 

Elisan Digitalle toimittama toimistoviestintäratkaisu perustuu langattomaan vaihdepalveluun, jossa mobiilipalveluiden lisäksi perinteisen vaihdeverkon palvelut tuotetaan palveluiden ohjaus- ja kytkentätoimintoihin kykenevää älyverkkoa hyödyntäen suoraan mobiilipäätteisiin. Toimipiste- ja käyttäjäkohtaisia vaihdelaitteita ei enää tarvita. Ratkaisussa hyödynnetään valtakunnallista yritysnumeroa, jonka avulla Digitan henkilökunta on sijainnista riippumatta aina asiakkaiden tavoitettavissa. Elisan Digitalle toimittamaan liikkuvan työn ratkaisuun sisältyvät liikennepalveluiden lisäksi tarvittavat sovellukset, kuten Push e-mail ja tietoturvaratkaisut sekä päätelaitteet palveluna.

 

Digitan puheluvälitys toteutetaan jatkossa ulkoistettuna palveluna Elisalla. Lisäksi Elisan Contact Center asiakaspalveluhenkilökunta vastaa Digitan kuluttajille suunnatun Infopuhelimen häiriötiedotteiden tallentamisesta.

 

– Maanlaajuiseen organisaatioon perustuva, paljon liikkuva henkilökuntamme tarvitsi yksinkertaisen mutta tehokkaan viestintäratkaisun, joka mahdollistaa joustavan työnteon ja tavoitettavuuden ajasta ja paikasta riippumatta. Luotamme Elisan kykyyn analysoida tarpeemme ja kehittää meille paras kokonaisratkaisu. Puhelunvälityksen ulkoistaminen Elisalle parantaa kustannustehokkuutta ja on luonnollinen jatke aiemmalle yhteistyölle Elisan kanssa, kertoo Digitassa uudistusprojektista vastannut IT-päällikkö Mika Eronen.

 

– Sopimus Digitan puheratkaisujen rakenteen uudistamisesta on merkittävä jatke jo monia vuosia käynnissä olleelle yhteistyöllemme. Elisa Toimisto- ja Elisa Asiakas- palvelukokonaisuuksiin perustuva kokonaisratkaisu soveltuu erinomaisesti tehostamaan Digitan monisäikeistä, uusimpiin teknologioihin perustuvaa palvelumallia, sanoo Elisan myyntijohtaja Anna-Mari Ylihurula.

Lisätietoja Elisasta:

 

Elisa Oyj on johtava suomalainen viestintäpalveluyritys. Elisa tarjoaa henkilö- ja yritysasiakkailleen sekä julkisille yhteisöille puhe- ja tietoliikennepalvelut, asiakaskohtaiset viestintäpalveluratkaisut ja verkko-operaattoripalvelut. Elisa on Suomessa laajakaistan markkinajohtaja, yhtiön yli 1,3 miljoonasta kiinteän verkon liittymästä laajakaistaliittymiä on yli 513 000. Elisa on uusien mobiili- ja sisältöpalveluiden edelläkävijä, matkapuhelinasiakkaita on yli 2,2 miljoonaa. Helsingin pörssiss noteeratun Elisan Oyj:n liikevaihto vuonna 2006 oli 1,52 miljardia euroa ja henkilöstöä 3 300. Palveluita tarjotaan Elisa-, Saunalahti- ja Kolumbus-tuotemerkeillä sekä kansainvälisesti Vodafonen ja Telenorin kanssa. www.elisa.fi

Elisa Yritysasiakkaat -yksikkö tarjoaa asiakaslähtöisiä ratkaisuja yritysten tuotantoprosessien tehostamiseen (Elisa Tuotanto),liikkuvaan työhön ja toimistoviestintään (Elisa Toimisto) sekä asiakaspalveluun (Elisa Asiakas). Konsultointiin keskittyvä Elisa Design auttaa asiakkaita tunnistamaan ja hyödyntämään uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Kansainvälistyviä asiakkaitaan Elisa palvelee yhdessä laajan kumppaniverkostonsa kanssa ympäri maailman. Yritysasiakkaat -yksikön liikevaihto vuonna 2006 oli 416 miljoonaa euroa. www.elisa.fi/yrityksille

 

Lisätietoja Digitasta:

 

Digita Oy on Suomen johtava radio- ja televisiopalvelujen jakeluyhtiö sekä merkittävä tietoliikenneverkkojen ja verkkoinfrastruktuurin kehittäjä. Digitan maan kattava organisaatio varmistaa palveluiden korkean laadun ympäri vuorokauden. Digitan asiakkaita ovat tv- ja radioyhtiöt sekä mobiili- ja laajakaistaoperaattorit. Yhtiöss työskentelee 380 henkilöä. Digita kuuluu kansainväliseen TDF-konserniin.