Digita on saanut päätökseen maksu-tv-palveluihin liittyvät muutostyöt. Työt sujuivat ongelmitta ja maksu-tv-palveluiden saatavuus on nyt 90 prosenttia väestöstä. Saadakseen kanavat näkyviin maksu-tv-asiakkaan tulee tehdä kanavahaku.

Digitan antenni-tv-verkossa on nähtävissä 31 maksu-tv-kanavaa, joista 12 lähetetään HD-tasoisena. Uudet maksu-tv-kanavapaikat voi tarkastaa osoitteesta www.digita.fi/tvkanavat. Maksu-tv-palveluja lähetetään jatkossa aiempien 13 tv-aseman lisäksi myös Fiskarsin, Haapaveden, Kerimäen
Kolin, Mikkelin, Pernajan, Vaasan ja Vuokatin tv-asemilta. Jatkossa HD-kanavien vastaanottoon ei tarvita erillistä antennia. Uusilla lähetysalueilla aloittavien kanavanippujen taajuuksien lisääminen yhteisantennikiinteistöihin saattaa vaatia muutoksia taloyhtiön yhteisantennijärjestelmään. Tämän osalta kannattaa olla yhteydessä taloyhtiön isännöitsijään tai ammattitaitoiseen antenniasentajaan.

Kanavahaulla saat kanavat näkyviin

Mikäli uudet kanavat eivät näy vastaanottimessa, on suositeltavaa tehdä kanavahaku. Useimmat vastaanottimet etsivät uudet kanavat automaattisesti, mutta jotkin televisiot tai digiboksit saattavat vaatia kanavien virittämisen uudelleen tai tehdasasetusten palauttamisen. Uusien maksu-tv-asiakkaiden tulee varmistaa, että tv-vastaanotin sisältää AntennaReady HD -hyväksytyn DVB-T2 -virittimen sisältävän television sekä CI + -kortinlukijan.

Ohjeita kanavahaun tekemiseen löytyy osoitteesta www.digita.fi/kanavahaku.

Maksu-tv-palveluiden näkyvyysalueet voi tarkastaa osoitteesta www.digita.fi/karttapalvelu. Lisätietoa maksu-tv:stä www.digita.fi/maksutv ja antenni-tv:n kanavalta 99.

Digita Info palvelee tv-katsojia uudenvuodenpäivänä 1.1.2020 klo 12-20 ja
arkipäivinä kello 8–20 numerossa 020 411 7676 tai info@digita.fi. Puhelujen hinnat ovat katsottavissa täältä.

Digitan antenni-tv-verkon maksu-tv-palveluja myydään tuttuun tapaan DNA:n myyntiverkostossa.

Digita/Viestintä

Digita omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa ja on maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Yhtiö on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja. Digitan palveluihin kuuluvat tietoliikennemastot, konesali- ja esineiden internet (IoT) -palvelut ja tulevaisuuden broadcasting-palvelut. Palveluita tarjotaan maan suurimmille matkapuhelinoperaattoreille, internet- ja mediayhtiöille, infrastruktuuriyhtiöille ja kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti 180 alan osaajaa. www.digita.fi