Teknologiayhtiö Digita Oy ja Asuntosijoitusyhtiö SATO Oyj ovat sopineet yhteistyöstä tulevaisuuden parhaiden mobiiliyhteyksien mahdollistamiseksi SATOn kiinteistöihin.

”Haluamme varmistaa asiakkaillemme ympäri Suomea parhaat mobiiliyhteydet. Toimivat ja nopeat verkkoyhteydet ovat nykyaikana asumisen perusedellytys suoratoistopalveluiden käytön kasvaessa ja ihmisten tehdessä yhä enemmän etätöitä ”, kertoo SATOn hankintajohtaja Yaron Nadbornik.

”Digita on erinomainen kumppani koordinoimaan puolestamme kiinteistöjemme hyödyntämistä tukiasemakäyttöön. Keskitymme ydinliiketoimintaamme tarjoamaan parhaita asuntoja ja toimitiloja asiakkaillemme”, kertoo Nadbornik. ”Pystymme jatkossa palvelemaan operaattoreita entistä paremmin ja joustavammin sopivien tukiasemapaikkojen löytymisessä”, kuvaa Nadbornik yhteistyön hyötyjä.

”Olemme erittäin tyytyväisiä SATOn kanssa alkavaan yhteistyöhön. SATO
huolehtii kiinteistöjen täyden potentiaalin ottamisesta käyttöön. Pystymme näin palvelemaan operaattoriasiakkaitamme entistä kattavammin ja auttamaan mobiiliverkkojen kehittämistä Suomessa”, kertoo Digitan operatiivinen johtaja Markus Ala-Hautala. ”Digita vuokraa SATOn kiinteistökohteita edelleen tukiasemakäyttöön. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Digita tekee sopimuksen mobiilioperaattoreiden kanssa ja vastaa jatkossa kaikista Telecom-toimintaan liittyvästä vuokrauksesta ja sopimushallinnasta”, kuvaa Ala-Hautala Digitan roolia yhteistyössä.

Median yhteydenotot

Digita Oyj, operatiivinen johtaja Markus Ala-Hautala, p. 0400 549 023,
markus.ala-hautala(at)digita.fi

SATO Oyj, hankintajohtaja Yaron Nadbornik,
p. 020 1344278, yaron.nadbornik(at)sato.fi

Digita omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa ja on maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Yhtiö on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja. Digitan palveluihin kuuluvat tietoliikennemastot, konesali- ja esineiden internet (IoT) -palvelut ja tulevaisuuden broadcasting-palvelut. Palveluita tarjotaan maan suurimmille matkapuhelinoperaattoreille, internet- ja mediayhtiöille, infrastruktuuriyhtiöille ja kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee
valtakunnallisesti 180 alan osaajaa.
www.digita.fi

SATO Oyj on yksi Suomen johtavista vuokranantajista. SATOn tavoitteena on tarjota kattavat vuokra-asumisen vaihtoehdot ja erinomainen asiakaskokemus. SATOn omistuksessa oli vuoden 2018 lopussa yhteensä noin 25 900 asuntoa Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa ja Pietarissa. Edistämme toiminnallamme kestävää kehitystä ja aloitteellisuutta sekä toimimme avoimessa vuorovaikutuksessa sidosryhmiemme kanssa lisäarvon tuottamiseksi. Toimimme pitkäjänteisesti ja kannattavasti.