Digita rakentaa Etelä-Savoon Juvalle uuden täytelähettimen antenni-tv-vastaanoton parantamiseksi alueella. Täytelähettimen kautta lähetetään A-, B-, C- ja E-kanavanippujen tv-lähetyksiä tiistaista 26. huhtikuuta alkaen.

Uutta asemaa testataan torstaina 21.4., jolloin tv-vastaanotossa saattaa esiintyä lyhyitä häiriöitä.

Toimenpiteet omakotitaloissa ja yhteisantennikiinteistöissä

Mikäli lähetykset halutaan vastaanottaa Juvan uudelta täytelähetinasemalta, on omakotitalojen ja yhteisantennikiinteistöjen antennit suunnattava täytelähetintä kohti. Vastaanottimissa on myös tehtävä kanavahaku uudelleen. Yhteisantennikiinteistöissä täytyy antennin suuntaamisen ja kanavahaun lisäksi ottaa käyttöön uudet kanavat antennivahvistimella.

Parhaaseen lopputulokseen päästään, kun antennin suuntauksen ja muut tarvittavat muutokset tekee ammattitaitoinen antenniasentaja. DigitaPRO-antenniasentajien yhteystiedot löydät Digitan karttapalvelusta www.digitv.fi/karttapalvelu/. Mikäli vastaanotossa ei ole havaittu ongelmia, voi lähetysten vastaanottoa jatkaa nykyisiltä asemilta.

Uuden täytelähettimen taajuudet

Juvan täytelähetin lähettää kanavanippuja seuraavilla taajuuksilla:

A-kanavanippu: kanavanumero 23, keskitaajuus 490 MHz
B-kanavanippu: kanavanumero 34, keskitaajuus 578 MHz
C-kanavanippu: kanavanumero 40, keskitaajuus 626 MHz
E-kanavanippu: kanavanumero 50, keskitaajuus 706 MHz

Juvan täytelähetin lähettää samoja kanavia kuin Mikkelin tv- ja radioasema:
Kanavanippuun A kuuluvat YLE TV1, YLE TV2, YLE Teema, YLE FST5, SuomiTV ja SVT World sekä radiokanavat Ylen klassinen, YLE Puhe ja YLE Mondo.
Kanavanippuun B kuuluvat MTV3, Nelonen, Sub, Jim, MTV3 MAX, MTV3 Juniori, MTV3 Leffa, URHOtv ja AdultTV.fi.
Kanavanippuun C kuuluvat Nelonen Pro1, Nelonen Pro 2, CANAL+ First, CANAL+ Series, CANAL+ Urheilu, CANAL+ Aitio ja Digiviihde.fi.
Kanavanippuun E kuuluvat Liv, Discovery Channel, Eurosport, MTV3 Fakta, Music Television MTV ja Nickelodeon.

Kanavahaku digivastaanottimissa

Useimmat vastaanottimet etsivät kanavat automaattisesti. Kuluttajan tulee vain käynnistää kanavahaku. Osa vastaanottimista saattaa vaatia tehdasasetusten palauttamisen ennen kanavahaun tekemistä. Ohjeet kanavien viritykseen löytyvät laitteen käyttöoppaasta. Yleisohje kanavien hakemiseksi löytyy myös osoitteesta www.digitv.fi/kanavahaku.

Digivastaanottimien ja vastaanottolaitteiden ongelmatilanteissa ja perusasennuksiin liittyvissä kysymyksissä kuluttajaa palvelevat laitteen myyjät, laitevalmistajat sekä maahantuojat. Mikäli tehdasasetusten palautus ja kanavahaku eivät auta, kannattaa häiriöistä ilmoittaa Digitan kuluttajaneuvontaan Digita Infoon joko puhelimitse tai sähköpostitse. Digita Info palvelee numerossa 020 411 7676 arkipäivisin klo 8.00 – 16.00 tai sähköpostitse osoitteessa info@digita.fi.

Juva peittoalue

Digita Oy on alansa edelläkävijä langattomissa digitaalisissa ratkaisuissa. Digitassa on nykyteknologian osaajat, ja digitalaiset ovat mukana kehittämässä alan standardeja, mikä takaa luotettavan osaamisen ja kokonaisvaltaisten digitaalisten ratkaisujen tuottamisen asiakkaille. Digitan maan kattava organisaatio varmistaa palveluiden korkean laadun ympäri vuorokauden. Digitan asiakkaita ovat muun muassa tv- ja radioyhtiöt sekä mobiili- ja laajakaistaoperaattorit. Digita on suomalainen yhtiö, joka kuuluu eurooppalaiseen TDF-ryhmään.
www.digita.fi


Digita/ Viestintä