Digita tiedote 4.9.2015

Digitan antenni-tv-verkossa on kesäkuusta 2015 alkaen ollut katsottavissa Nelonen Median Ruutu.fi-palvelu. Internet-sisältöjen tuominen televisiolähetyksiin on luonteva osa television katselukulttuurin muutosta. Tallentavat digiboksit ja nettivideokirjastot ovat jo lisänneet katsojien valintamahdollisuuksia sekä muuttaneet tv:n katsomiskulttuurin yhä monipuolisemmaksi.

Digitan toimitusjohtaja Juha-Pekka Weckström: ”Digita on aktiivinen, aikaansa seuraava verkko-operaattori, jonka tavoitteena on vastata asiakkaiden ja kuluttajien tarpeisiin siten, että viestintäverkot ja –palvelut ovat teknisesti kehittyneitä ja laadultaan hyviä”. ”Digitan tv-strategiassa internetillä on tulevaisuudessa entistä suurempi rooli. Kesällä Digitan antenni-tv-verkossa lanseerattu Ruutu.fi-palvelu on alkua uudentyyppisille antenni-tv:n katselukokemusta rikastuttaville palveluille, jotka yhdistävät perinteisen antenni-tv:n ja internetin parhaat puolet”, sanoo Weckström. ”Digita kehittää aktiivisesti uusia tv-mainontaan ja sisältöjen personointiin liittyviä palveluita tähän ympäristöön, jotka osaltaan kytkevät television osaksi digitalisaatiota”, kertoo Weckström Digitan kehittämishankkeista.

Antenna Ready Smart HD –leima takaa toimivat hybridi-tv-palvelutantenna_ready_HD_plus_smart_final_vari
Samalla Digita on yhdessä tv-toimialan ja Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto FiComin kanssa sopinut äly-tv-laitteiden testauksen aloittamisesta. Televisiot, joissa on olemassa ns. hybridi-ominaisuus, saavat kylkeensä Antenna Ready Smart HD –leiman. Kaikki uudet televisiot sisältävät jo lähtökohtaisesti hybridi-ominaisuuden. Aktiivisia laajakaistaan kytkettyjä Antenna Ready Smart HD –yhteensopivia laitteita on antennikodeissa tällä hetkellä reilut 60 000. ”On vain ajan kysymys milloin nämä hybridipalvelut lyövät itsensä läpi”, arvioi Weckström.

Kaukosäätimen punainen nappi on avain palveluihin
Avain nettisisältöjen katsomiseksi antenni-tv-verkossa äly-tv-laitteista on kaukosäätimen punainen nappi, joka ilmestyy tv-ruudulle Nelonen Median tv-kanavia katsottaessa. Punaista nappia painamalla avautuu mahdollisuus klikata katso alusta –toiminnallisuus ja Ruutu.fi-valikkonäkymä. Punainen nappi -kuvake näkyy vain niissä televisioissa, joissa on hybridi-tv-ominaisuus aktivoituna ja jotka on yhdistetty laajakaistaan. Ohjeita ominaisuuden aktivoimiseksi löytyy osoitteesta: www.digita.fi/hybriditv.

Nettilähetysten katselu edellyttää uudehkoa älytelevisiota, joka on kytketty laajakaistaverkkoon. Palvelu toimii pilottivaiheessa lähes kaikilla Suomessa myynnissä olevilla älytelevisioilla sekä tietyillä vuosien 2013 ja 2014 myydyissä tv-malleissa. Lista vastaanottimista löytyy nettisivuilta www.digita.fi/hybriditv.

HbbTV
HbbTV tulee sanoista Hybrid Broadcast Broadband TV, ja se yhdistää nimensä mukaisesti tv-lähetyksen ja laajakaistan tuomalla netti-tv:n ominaisuudet helppokäyttöisesti katsojien saataville. Ensi vaiheessa sovellus näkyy antenni-tv:n katsojille, joiden televisiovastaanottimessa on nettiliittymä ja HbbTV-ominaisuus aktivoituna.

Lisätietoja:
Digita, Juha-Pekka Weckström, toimitusjohtaja, p. 040 056 4754, juha-pekka.weckstrom@digita.fi
Digita, Markus Ala-Hautala, johtaja, liiketoiminta ja palvelut, p. 0400 549 023, markus.ala-hautala@digita.fi

Digita välittää radio- ja tv-ohjelmat luotettavasti kaikille suomalaisille vuoden jokaisena päivänä. Viimeisimmän digitaalisen tekniikan soveltajana kehitämme ja tarjoamme myös monipuolisia internet-tv- ja radiopalveluita sekä kattavaan verkkoinfrastruktuuriimme pohjautuvia palveluita. Asiakkaamme ovat parhaita sisältöjä tarjoavia mediayhtiöitä sekä mobiili- ja laajakaistaoperaattoreita.