Verkko kattaa kesällä yli 90 prosenttia väestöstä sekä loma-asutuksesta

Digitan langaton @450-laajakaistaverkko laajentuu nopeaan tahtiin. Uusia verkon tukiasemia on valmistunut eri puolille Suomea helmi- ja maaliskuun aikana seuraavasti:

Itä-Suomi

Anjalankoski
Heinävesi
Kaavi
Kerimäki
Kouvola
Lieksa
Mouhijärvi

Häme
Tampere (Pyynikki ja Hallila)

Länsi-Suomi

Eurajoki
Harjavalta
Masku
Turku
Taivassalo
Uusikaupunki

 

”@450-verkko laajenee kevään ja kesän aikana siten, että kesän lopulla se kattaa yli 90 prosenttia Suomen väestöstä sekä loma-asutuksesta”, kertoo @450-palvelupäällikkö Anne Suomi Digitasta. ”Verkon rakentaminen on hyvässä vauhdissa. Olemme jopa etuajassa suunnitellusta aikataulusta”, jatkaa Suomi. Digitan tavoitteena on rakentaa valtakunnallinen verkko vuoden 2009 loppuun mennessä.

 

Verkon tämänhetkinen peittoaluekartta löytyy Internet-sivustolta osoitteessa http://www.450laajakaista.fi/ ja sähköisestä karttapalvelusta osoitteessa http://www.450laajakaista.fi/karttapalvelu/.

Megan nopeus mökkilaiturille

Langattoman @450-laajakaistan etuna verrattuna kiinteisiin laajakaistayhteyksiin on sen siirreltävyys. Samaa laajakaistayhteyttä voi käyttää missä tahansa verkon peittoalueella: kotona, töissä tai vaikkapa mökillä. Verkko on myös veneilijöiden käytettävissä saaristossa.

 

@450-laajakaistan tarjoama yhteysnopeus 1 Mbit/s riittää mainiosti yleiseen Internet-käyttöön kuten sähköpostin lähettämiseen, asiointiin verkkopankissa ja Internet-sivujen selaamiseen. Viestintäviraston teettämän kuluttajatutkimuksen mukaan 1 Mbit/s on laajakaistan yleisin nopeus Suomessa.

 

Digita / Viestintä