Digitan @450-laajakaistaverkko on laajentunut Savonlinnaan. Savonlinnan keskustaan on toukokuun aikana valmistunut @450-tukiasema, joka mahdollistaa langattoman laajakaistapalvelun käytön kaupunkialueella. Tieto- ja viestintätekniikan palveluyhtiö Fujitsu Services Oy on aloittanut Savonlinnassa projektin Itä-Savon sairaanhoitopiirin kanssa. Projektin tarkoituksena on kokeilla, miten @450-laajakaista sopii esimerkiksi kotisairaanhoidon tarpeisiin.

Projektin perusidea on luoda turvallinen ajasta ja paikasta riippumaton langaton verkkoyhteys sähköiseen potilastietojärjestelmään, organisaatioiden sisäverkkoon sekä tarvittaviin Web-sovelluksiin.

Reaaliaikaista tietoa langattomasti

”Projektin aikana rakennetaan terveydenhoitopiirin kotihoitoon ja kotisairaanhoitoon luotettava, viiveetön ja kokonaistaloudellinen etätietoliikenneyhteys sähköiseen potilastietojärjestelmään sekä tarvittaviin web-sovelluksiin. Se mahdollistaa asiakaskohtaisen reaaliaikaisen tiedon saannin sekä raportoinnin koko järjestelmästä”, ISSHP:n tietojärjestelmäsuunnittelija Samuli Nikkanen toteaa.

 

Projektin tarkoituksena on kehittää kotona annettavaa hoitoa ja palveluja. Tavoitteena on tehostaa kotihoidon työntekijöiden ajankäyttöä niin, että kirjaaminen ja asioiden loppuun hoitaminen on mahdollista toteuttaa asiakkaan kotona. ”Langattomalla verkkoyhteydellä potilastietojärjestelmään saadaan asiakkaasta ajantasaista tietoa, mm. laboratoriotuloksia, jolloin hoito, esim. lääkitysmuutokset voidaan toteuttaa samalla kertaa. Tämä jouduttaa hoitoa, vähentää käyntikertoja ja säästää hoitajien työaikaa”, Nikkanen jatkaa.

 

”Projektin pääpaino on aluksi kotihoidon ja kotisairaanhoidon alueella, mutta tulevaisuudessa siihen liittyy myös ensihoidon, takapäivystyksen ja hallinnon kehitystarpeiden toteuttamista.”

 

”Uuden verkon ansiosta sairaanhoitaja voi tehdä jopa 30 kotikäyntiä kuukaudessa enemmän kuin aikaisemmin, koska raportit ja potilastiedot voi päivittää järjestelmään paikan päällä. Suosittelen muitakin yrityksiä ja yhteisöjä miettimään mobiilipalvelujaan kriittisesti uudelta pohjalta. @450-verkko päihittää esimerkiksi 3g-verkot mennen tullen. Käyttöönotto on helppoa, sillä Fujitsu tarjoaa kokonaispalveluna verkon laitteet, palvelut ja hallinnan”, kertoo johtaja Heikki Koskinen Fujitsusta.

@450 ratkaisu liikkuvaan työhön

Digitan @450-palvelu on langaton 450 MHz -taajuusalueen digitaalinen matkaviestinverkko, joka tuo laajakaistan sinne, missä sitä tarvitaan. Digita toimii @450-verkko-operaattorina ja tarjoaa sen kapasiteettia useille palveluntarjoajille.

@450 soveltuu niin kotiin kuin yrityskäyttöönkin. Digita avasi @450-verkon huhtikuussa 2007. Flash-OFDM-teknologiaan perustuva verkko rakennetaan vaiheittain siten, että vuoden 2009 loppuun mennessä se kattaa koko Suomen.

 

”@450-laajakaistaa voi hyödyntää osana operatiivista toimintaa esimerkiksi organisaatioissa, joissa on paljon liikkuvaa työvoimaa. Se tuo toimintaan lisää kustannustehokkuutta, sillä henkilökunta voi käyttää samaa verkkoa sekä työssä, matkalla että kotona”, toteaa liiketoimintajohtaja Juha Malmberg Digitasta.

 

Digita/Viestintä