Viitasaaren kunta on päättänyt nopeuttaa Digitan @450-laajakaistaverkon rakentamista kunnan alueella. Ensimmäinen tukiasema rakennetaan syyskuussa 2007, jolloin laajakaistayhteydet saadaan Keitele-järven ranta-alueille sekä Kymönkoski-Toulat-alueelle. Etuna laajakaistaliittymän ostajalle on mobiili liittymä, jonka voi ottaa mukaan – olipa veneilemässä, autossa, mökillä tai kotona. Eli yksi ja sama liittymä toimii koko verkon alueella. Viitasaaren kunta on tehnyt yhteistyösopimuksen Oy M & P Systems Ltd:n kanssa, jonka kautta Viitasaari-liittymää voi tilata. Uusien tukiasemien rakentamisesta Viitasaaren alueelle päätetään kysynnän mukaan.

Myös Posiolle valmistuu tämän vuoden loppuun mennessä koko kunnan alueen kattava langaton @450-laajakaista ensimmäisenä tässä kuntakokoluokassa Lapissa. Posion langaton laajakaistaverkko laajenee kahdessa vaiheessa. Tulevan kesän aikana rakennetaan kunnan eteläosan kattava Susivaaran tukiasemaja vuoden loppuun mennessä kunnan pohjoisosat kattava Rutavaaran tukiasema. Tällöin koko kunnan alueella on mahdollista käyttää ADSL-tasoista langatonta laajakaistaa. Palveluita tarjoavan M&P Systems Oy:n ja sen yhteistyökumppani Tietolappi Oy:n kanssa räätälöidään erityinen Posio –liittymä, jonka markkinointi ja myynti on aloitettu kesäkuun alussa.

 

Digitan langaton, 450 megahertsin taajuusalueella toimiva @450-verkko kattaa tällä hetkellä alueen Etelä-Suomesta Helsinki-Turku-Tampere-akselilla ja alueen Oulusta Vuotsoon. Myös Savonlinnassa ja Sodankylässä on otettu käyttöön tukiasemat. Verkko laajenee koko maahan vuoden 2009 loppuun mennessä.

 

Digitan karttapalvelusta www.450laajakaista.fi/karttapalvelu voi hakea @450-laajakaistaverkon paikkakuntakohtaiset tiedot verkon peittoalueesta.

 

Digita/ Viestintä