Verkko kattaa kesällä yli 90 prosenttia väestöstä sekä loma-asutuksesta

Digitan langaton @450-laajakaistaverkko laajentuu nopeaan tahtiin. Uusia verkon tukiasemia on valmistunut eri puolille Suomea huhti- ja toukokuun aikana seuraavasti:

Etelä-Suomi

Artjärvi

Keski-Suomi

Kangasniemi   
Luhanka
Multia
Pieksämäki
Pyhäjärvi
Saarijärvi
Sysmä
Vesanto
Ähtäri
Äänekoski

Pohjanmaa
Kärsämäki   
Lapua
Liminka
Pulkkila
Rantsila

Itä-Suomi

Eno  
Ilomantsi
Joensuu
Joensuu, Kiihtelysvaara
Lieksa
Liperi
Parikkala
Puumala
Rautavaara   
Ruokolahti
Sotkamo, Vuokatti
Tohmajärvi   
Tuusniemi

Länsi-Suomi

Rauma

Pohjois-Suomi

Inari

 

”@450-verkko kattaa kesän aikana jo yli 90 prosenttia Suomen väestöstä sekä loma-asutuksesta. Kevään aikana verkkoa laajennetaan vielä muutamilla paikkakunnilla. Tavoitteena on rakentaa valtakunnallinen verkko vuoden 2009 loppuun mennessä”, kertoo @450-palvelupäällikkö Anne Suomi Digitasta.

 

Verkon tämänhetkinen peittoaluekartta löytyy Internet-sivustolta osoitteessa www.450laajakaista.fi ja sähköisestä karttapalvelusta osoitteessa www.450laajakaista.fi/karttapalvelu.

Megan nopeus mökkilaiturille

 

Langattoman @450-laajakaistan etuna verrattuna kiinteisiin laajakaistayhteyksiin on sen siirreltävyys. Samaa laajakaistayhteyttä voi käyttää missä tahansa verkon peittoalueella: kotona, töissä tai vaikkapa mökillä. Verkko on myös veneilijöiden käytettävissä saaristossa.

 

@450-laajakaistan tarjoama yhteysnopeus 1 Mbit/s riittää mainiosti yleiseen Internet-käyttöön kuten sähköpostin lähettämiseen, asiointiin verkkopankissa ja Internet-sivujen selaamiseen. Viestintäviraston teettämän kuluttajatutkimuksen mukaan 1 Mbit/s on laajakaistan yleisin nopeus Suomessa.

 

Digita / Viestintä