Kinnulan kunta ja Digita Oy tekevät yhteistyötä vesihuollon digitalisoinnissa.

Kinnula sijaitsee Kokkolan ja Jyväskylän välissä. Noin 1600 asukkaan kunnassa teknisenä johtajana viitisen vuotta työskennellyt Ilkka Paananen on ollut tyytyväinen vesihuollon digitalisointiin Digitan kanssa. “Olimme kuulleet hyviä kokemuksia Digitan palveluista, joten päädyimme yhteistyöhön muutama vuosi takaperin. Yhteistyö on sujunut hyvin ja vesihuollon digitalisoinnin kautta pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin”, kertoo Paananen.

Digitan LoRaWan-verkko ja uudet vesimittarit mahdollistavat Kinnulalle paremman vesihuoltoverkoston hallinnan ja laskutuksen reaaliajassa. “Vesihuollon digitalisointi vapauttaa valtavasti työaikaa ja mahdollistaa kustannussäästöjä sekä vuotokohteiden havainnoinnin”, sanoo Paananen.

Oma Vesi -sovellus on myös havaittu hyödylliseksi. Pilvipalveluna toimiva sovellus tarjoaa asiakkaille ajankohtaisen näkymän veden kulutustietoihin.

Digitan IoT-liiketoiminnan myyntipäällikkö Mona Miettisen mukaan Kinnulassa on ymmärretty nopeasti digitalisaation hyödyt vesilaitokselle ja haluttu olla edelläkävijä palveluiden tarjoamisessa asiakkaille.

Median yhteydenotot:

Kinnulan kunta, tekninen johtaja, Ilkka Paananen, p. 044 4596 222, ilkka.paananen(a)kinnula.fi

Digita Oy, myyntipäällikkö Mona Miettinen, p. 040 072 1700, mona.miettinen(a)digita.fi

Kinnula on vuonna 1914 perustettu, noin 1600 asukkaan kylä. Kinnula sijaitsee pohjoisessa Keski-Suomessa kolmen maakunnan raja-alueella Suomenselän vedenjakaja-alueella kansallispuistomaisemissa. Naapureina ovat Kivijärven, Lestijärven, Perhon, Pihtiputaan ja Reisjärven kunnat sekä Viitasaaren kaupunki. Vetovoimaiset kansallis- ja luonnonpuistot tarjoavat luontaiset mahdollisuudet mm. erämaiselle retkeily- ja luontomatkailulle. Alueen erikoisuus ovat runsaat hiljaiset alueet ja ekologiset vyöhykkeet. www.kinnula.fi & www.kinnulaan.net