Verkkoliiketoiminnan ammattimessut Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 7.-8. helmikuuta

Digita Oy on esillä verkkoliiketoiminnan ammattimessuilla 7.-8. helmikuuta 2007 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.Digita esittelee tapahtumassa digi-tv-verkkoa ja muita antennivastaanoton  ratkaisuja, mobiili-tv-palvelua sekä langatonta @450-laajakaistapalvelua messuosastolla A133 keskiviikkona ja torstaina 7.-8. helmikuuta 2007 klo 9.30-16.00.
 
Digita on esillä myös tapahtuman tietoiskuissa seuraavasti:

 

• Ke 7.2. klo 11.30-11.50 Digitan verkonrakennuspalvelut, liiketoimintajohtaja Pekka Mattila
• Ke 7.2. klo 13.30-13.50 @450 laajakaista, palvelupäällikkö Anne Suomi
• To 8.2. klo 12.00-12.20 MobiiliTV, palvelupäällikkö Tarja Rautio
• To 8.2. klo 13.00-13.20 DigiTV, palvelupäällikkö Teppo Ahonen

Digi-tv tavoittaa jo lähes kaikki suomalaiset

Kaikki televisiolähetykset muuttuvat Suomessa digitaalisiksi 31. elokuuta 2007. Digi-tv tuo lisää ohjelmia sekä analogiseen lähetykseen verrattuna paremman kuvan ja äänen. Digitaalinen lähetys käyttää radioaaltojen taajuuksia tehokkaammin, eikä ole altis ulkoisille häiriöille, kuten nykyinen analoginen lähetystekniikka. Digitaalitekniikka poistaa myös heijastusten aiheuttamat haamukuvat.

 

Digi-tv lisää laajakuvalähetyksiä, jolloin kuvan sivusuhde on nykyisen 4:3 sijasta 16:9. Digitaalisuuden myötä ohjelmien tekstitysten käyttö monipuolistuu. Tekstityksen voi jättää myös kokonaan pois. Digitaalinen lähetysjärjestelmä siirtää myös dataa, tekstiä, kuvia ja multimediaa.

 

Digitaalinen televisioverkko tavoittaa jo 99,9 prosenttia Manner-Suomen väestöstä. Näkyvyyttä parannetaan katvealueilla vielä täytelähettimin tämän kevään aikana. 

 

Digi-tv-lähetysten vastaanotto ei edellytä erityistä digitaalista antennia. Useimmiten vanha antenni käy myös digilähetysten vastaanottoon. Yhteisantennikiinteistön antennijärjestelmään on lisättävä vahvistimet uusille digi-tv-palveluille. Antennijärjestelmän kunto on syytä tarkistaa samalla.

Langaton sisäverkko kustannuksia säästäen

Digi-tv-tekniiikka mahdollistaa langattoman sisäverkkoratkaisun, joka saattaa tuoda merkittäviäkin säästöjä hankalasti saneerattavissa kiinteistöjen ja taloyhtiöiden verkoissa. Langattoman sisäverkon avulla tv-vastaanottimen voi sijoittaa vapaasti mihin tahansa asunnossa. Järjestelmässä voidaan hyödyntää usein kiinteistön nykyistä UHF-antennia.

 

Itse vastaanotin eli lähetinyksikkö sijoitetaan talon yhteisantennijärjestelmän vahvistinkeskukseen. Lähetysantenni tai antennit sijoitetaan kiinteistön sisäpuolelle esimerkiksi rappukäytävän seinälle. Asunnoissa käytetään vastaanotinkohtaisia kaupallisia sisäantenneja. Järjestelmä on erinomainen vaihtoehto uusien antennijärjestelmien rakentamiselle ja vanhojen kunnostamiselle.

 Mobiilitelevisioverkko toiminnassa

Digita vastaa DVB-H -teknologialla (Digital Video Broadcasting Handheld) toteutettavasta maanpäällisestä lähetysverkosta ja verkon kanavien hallinnoinnista verkko-operaattorina. Mobiilitelevisioverkko avattiin joulukuun alussa 2006. Verkko kattaa laajasti pääkaupunkiseutua lähiympäristöineen sekä Turun ja Oulun alueen eli yli 25 prosenttia suomalaisista. Tampereen alueen verkko avataan 1. syyskuuta 2007, jolloin mobiilitelevisioverkko kattaa jo 32 prosenttia suomalaisista. Joulukuun alussa 2007 verkon peitto on 40 prosenttia.

 

Uusia mobiili-tv-matkapuhelimia on tulossa lähiaikoina usealta eri matkapuhelinvalmistajalta. Loppukäyttäjälle uuden verkon palvelut tarjoavat esimerkiksi tv- ja radiolähetyksiä, pelejä ja vuorovaikutteisia palveluja.

 

Lisätietoja mobiilitelevisioverkosta löytyy Digitan verkkopalvelusta www.mobiilitv.fi. Verkkopalvelussa on ajankohtaista tietoa mobiilitelevisioverkosta, näkyvyysalueista sekä jatkossa myös verkon palveluista, sisällöntuottajista, markkinoista, päätelaitteista ja kuluttajille suunnatusta puhelinpalvelusta. Sivujen sisältöä kehitetään verkon rakentuessa ja palvelun laajentuessa. 

Hyvälaatuiset datayhteydet paikasta riippumatta

@450-laajakaista on uusi, langaton 450 MHz -taajuusalueen digitaalinen matkaviestinverkko. Se tuo langattomat laajakaistaiset tietoliikenneyhteydet kuluttajille niin kaupunkeihin kuin haja-asutusalueillekin. @450-verkon nopeudet ja lyhyet viiveet mahdollistavat useimpien Internet-pohjaisten palveluiden käytön. Valmiin verkon myötä kuluttajilla on käytettävissään mobiili, langaton laajakaistaverkko, joka tarjoaa hyvälaatuiset datayhteydet paikasta riippumatta.

 

Digitan @450-verkko avataan huhtikuussa 2007. Tuolloin langaton laajakaista käsittää Etelä-Suomesta alueen Helsinki-Turku-Tampere-akselilla sekä alueen Oulusta Ivaloon. Koko maan kattavaksi verkko laajenee vuoden 2009 loppuun mennessä.

@450-laajakaistan päätelaitteet ovat tietokoneeseen liitettäviä modeemeja: korttimodeemi (PCMCIA), datamodeemi (Ethernet/USB) tai lähiverkon reititin, jossa on Flash-OFDM korttimodeemi + WLAN/Ethernet.

Lisätietoa palvelunumeroista

DigiTV Info vastaa DigiTV-kysymyksiin numerossa 0306 344 488 viikon jokaisena päivänä klo 9-21 suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Voit lähettää kysymyksesi myös sähköpostitse osoitteeseen info@digitv.fi. Lisätietoja DigiTV:stä löydät osoitteesta www.digitv.fi.

 

MobiiliTV Info vastaa MobiiliTV:n peruskysymyksiin numerossa 0306 344 489 maanantaista perjantaihin klo 9-16 suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Voit lähettää kysymyksesi myös sähköpostitse osoitteeseen info@mobiilitv.fi. Lisätietoja MobiiliTV:stä löydät osoitteesta www.mobiilitv.fi.
 
@450 Info vastaa @450-laajakaistan peruskysymyksiin numerossa 0306 344 489 maanantaista perjantaihin klo 9-16 suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Voit lähettää kysymyksesi myös sähköpostitse osoitteeseen info@450laajakaista.fi.

Soitto palvelunumeroihin maksaa lankapuhelimesta 8,21 senttiä puhelulta sekä 1,16 senttiä minuutilta. Matkapuhelimesta soitto maksaa 29,7 senttiä minuutilta.

 

Digita/ Viestintä