Viime vuosien uutiset Suomesta ja maailmalta ovat jälleen todistaneet luotettavan tiedonsaannin tärkeyden. Luotettava tieto on toki aina tärkeää, mutta poikkeusoloissa ja kriisien keskellä tiedon tarve korostuu entisestään. AntenniTV:n ja FM-radion jakelutiet mahdollistavat mediatalojen tiedonvälityksen joka puolelle Suomea. Näin suomalaiset saavat reaaliaikaista ja luotettavaa tietoa ajankohdasta ja asuinpaikasta riippumatta.

Digitalla on yhteiskunnallisen huoltovarmuuden turvaamisen kannalta hyvin keskeinen rooli. Digitan operatiivinen johtaja Markus Ala-Hautalan mukaan yhtiön palveluiden, ja varsinkin AntenniTV:n merkitys on korostunut merkittävästi viime vuosien aikana koronapandemian ja Ukrainan sodan vuoksi. Digitan huoltovarmuuskysymykset ovat olleet Ala-Hautalan vastuulla jo kymmenen vuoden ajan.

“Digitalla on todella tärkeä rooli tiedonkulun varmistamisessa, ja tämä rooli on viime vuosien aikana korostunut entisestään. Ihmisten tarve saada ajankohtaista ja reaaliaikaista tietoa luotettavilta medioilta on selvästi korostunut muun muassa koronan, Ukrainan sodan ja Nato-keskustelujen kautta.”

Ala-Hautala korostaa, että kaikki suomalaiset hyötyvät Digitan AntenniTV-verkosta, vaikka asuisivatkin esimerkiksi kaapelitaloudessa.

“Jokaisen suomalaisen olisi hyvä varautua mahdollisiin poikkeustilanteisiin. Vaikka katsoisikin televisiota lähtökohtaisesti jonkun muun jakelutien kuin antenniverkon kautta, olisi kuitenkin hyvä hankkia itselleen esimerkiksi paristoradio, jonka kautta saa ajankohtaista tietoa myös sähkökatkoksen tai muun häiriön sattuessa.”

Digitan ydintehtävä on siis varmistaa jokaisen suomalaisen tiedonsaanti vuoden jokaisena päivänä ja ympäri vuorokauden, asuit sitten kehäykkösen sisällä tai jossain muualla päin Suomea – tietoa on aina saatavilla.

Digitan verkot ovat käytössä 99,99 prosenttia ajasta

Digitan palvelut ovat huippuluokkaa ja yhtiön verkoilla on todella korkea käytettävyysaste. Suomalaisilla on reaaliaikaista ja ajankohtaista tietoa saatavilla 99,99 prosenttia ajasta, mikä on Digitalle suuri ylpeydenaihe. Käytettävyyden tulee kuitenkin olla näin korkea, kun kyseessä on yhteiskunnallisen huoltovarmuuden peruskivi.

Ala-Hautalan mukaan korkea käytettävyys johtuu osittain teknisten komponenttien varmentamisesta, mutta myös Digitan henkilöstöllä on luonnollisesti hyvin tärkeä rooli käytettävyyden ylläpitämisessä. Huoltovarmuutta ei pystyttäisi ylläpitämään ilman kaikkialla Suomessa toimivaa ammattitaitoista henkilöstöä.

“Verkkojemme suunnittelun perusperiaate on, että kaikki komponentit on varmennettu. Eli jos yksittäinen laiterikko tapahtuu niin se ei vielä vaikuta verkkojen toimivuuteen. Lisäksi meillä on henkilökuntaa ympäri Suomea, ja pystymme tekemään korjaukset niin, etteivät kuluttajat sitä edes huomaa”, sanoo Ala-Hautala.

Korjaustoimenpiteiden lisäksi myös ennakoivat huoltotyöt ja verkkojen kunnossapito ovat avainasemassa korkean käytettävyyden saavuttamisessa.

”Henkilöstömme osaaminen sekä varmennettu tekniikka ovat työssämme hyvin tärkeitä. Näiden avulla pystymme tarjoamaan suomalaisille huippuluokkaista palvelua, mikä mahdollistaa luotettavan tiedonsaannin missä ja milloin ikinä sattuu olemaankaan”, Ala-Hautala summaa.

Digita/Viestintä