Tiedote 13.5.2015

Viestintävirasto määrää tuoreessa päätöksessään Digitan palveluille entistä voimakkaampaa ennakkosääntelyä. Digitan mukaan sääntelyssä ei ole otettu huomioon nykyistä markkinatilannetta lainkaan. Digita on päättänyt valittaa HMV-päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

”Viestintäviraston analyysissä ei ole tarkasteltu suomalaista tv-jakelumarkkinaa kyllin kattavasti ja objektiivisesti, eikä siinä ole huomioitu riittävästi yhä voimistuvaa kansainvälistä kilpailua. Viestintävirasto katsoo virheellisesti, että Digitalla on 100%:n markkinaosuus televisio- ja radiopalveluiden markkinalla. Puutteellisen markkina-analyysin johdosta virasto päätyi virheellisesti esittämään ennakkosääntelyä vain ja ainoastaan Digitalle. Tämän lisäksi Viestintävirasto ei ole tehnyt Euroopan komission suosittamia lisäselvityksiä riittävässä laajuudessa”, kertoo Digitan toimitusjohtaja Juha-Pekka Weckström.

Lisätietoja:

 

Digita, Juha-Pekka Weckström, toimitusjohtaja, p. 040 056 4754, juha-pekka.weckstrom@digita.fi
Digita, Jussi Lehtonen, varatoimitusjohtaja, p. 040 749 9955, jussi.lehtonen@digita.fi

 

Digita välittää radio- ja tv-ohjelmat luotettavasti kaikille suomalaisille vuoden jokaisena päivänä. Viimeisimmän digitaalisen tekniikan soveltajana kehitämme ja tarjoamme myös monipuolisia internet-tv- ja radiopalveluita sekä kattavaan verkkoinfrastruktuuriimme pohjautuvia palveluita. Asiakkaamme ovat parhaita sisältöjä tarjoavia mediayhtiöitä sekä mobiili- ja laajakaistaoperaattoreita. Digitassa työskentelee noin 220 alan ammattilaista.