Digita ja Meri-Lapin Vesi ovat sopineet IoT-verkon avulla toimivan pohjaveden oton seurantajärjestelmän rakentamisesta.

Yhteistyö mahdollistaa Meri-Lapin kuntien vesiyhtiölle vedenhankinnan reaaliaikaisen seurannan sähköverkon ulkopuolisissa kohteissa. Reaaliaikainen seuranta parantaa toiminnan turvallisuutta ja kykyä reagoida poikkeustilanteisiin, sanoo Meri-Lapin veden toimitusjohtaja Juha Hiltula. ”Vedenhankinnan reaaliaikainen seuranta saatiin uudelle tasolle Digitan IoT -verkon avulla”, Hiltula sanoo.

”Olemme erittäin iloisia siitä, että LoRa-palvelut soveltuvat mainiosti myös tukkuvesiyhtiön tarpeisiin” kertoo Digitan myyntipäällikkö Mona Miettinen.

Yhteistyössä tiedonsiirron rakentamisesta ja ylläpidosta vastaa Digita, ja Meri-Lapin Vesi voi keskittyä omaan ydintoimintaansa eli vedenhankintaan ja -puhdistamiseen.

Ratkaisu pohjautuu pohjavettä seuraavien antureiden mittaustulosten langattomaan tiedonsiirtoon LoRaWAN-teknologian avulla. Pohjaveden havaintoputkien pinnankorkeus- ja lämpötila-anturit sekä laitekaivojen tulvahälyttimet ja verkoston paineanturit lähettävät tiedot Meri-Lapin Veden valvomoon. Pääosa antureista on jo asennettu ja otettu käyttöön vuonna 2019. Hankkeen loput anturit asennetaan vuonna 2020.

Median yhteydenotot:

Meri-Lapin Vesi, toimitusjohtaja, Juha Hiltula, p. puh. 050 453 1210, juha.hiltula(a)kenve.fi

Digita Oy, myyntipäällikkö Mona Miettinen, p. 0400 721 700, mona.miettinen(a)digita.fi

Digita omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa ja on maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Yhtiö on digitaalisen infrastruktuurin ja
palveluiden tarjoaja. Digitan palveluihin kuuluvat tietoliikennemastot, konesali- ja esineiden internet (IoT) -palvelut ja tulevaisuuden broadcasting-palvelut. Palveluita tarjotaan maan suurimmille  matkapuhelinoperaattoreille, internet- ja mediayhtiöille, infrastruktuuriyhtiöille ja kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee
valtakunnallisesti 180 alan osaajaa. www.digita.fi

Meri-Lapin Vesi Oy on neljän kunnan omistama tukkuvesiyhtiö, joka vastaa tällä hetkellä Kemin ja Tornion kaupunkien vedenhankinnasta ja -puhdistamisesta. Muut omistajat yhtiössä ovat Tervolan ja Keminmaan kunnat.