Digita Oy ja Voimatel Oy

Digita Oy ja Voimatel Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen liiketoimintasiirrosta koskien Digitan telecom-rakentamisliiketoimintaa. Kaupan johdosta Digitan telecom-rakentamisliiketoiminta siirtyy Voimatelin hallintaan 13.6.2011. Tehdyllä sopimuksella 34 Digitan työntekijää siirtyy 13.6.2011 Voimatel Oy:n palvelukseen.

”Digita keskittyy jatkossa kaikessa toiminnassaan strategian mukaisiin ydinliiketoimintoihinsa. Telecom-rakentamisliiketoiminta on ollut toiminnallemme haasteellinen markkina, ja nyt TDF-konsernin uutta strategiaa toteuttaessaan sen myynti on tullut ajankohtaiseksi”, toteaa Digitan varatoimitusjohtaja Ilkka Kivisaari. ”Uusi työnantaja Voimatel antaa siirtyville henkilöille mahdollisuuden työskennellä yrityksessä, joka on erikoistunut sähkö- ja tietoverkkojen rakentamiseen ja korjaukseen ja joka haluaa vahvistaa toimintojaan koko Suomen alueella. Näin se tarjoaa erinomaiset puitteet telecom-rakentamisen jatkamiselle”, jatkaa Kivisaari.

Voimatel Oy:n toiminnan pääpaino on laajentunut Itä- ja Keski-Suomesta maanlaajuiseksi palvelutuotannoksi. ”Siirtyvä henkilöstö yhdessä nykyisten tietoverkko-osaajien kanssa tulee muodostamaan yhden Suomen merkittävimmistä toimijoista alalla. Tulevaisuuden näkymät näyttävät rohkaisevilta kilpailun kiristymisestä ja palvelutasovaatimuksien tiukentumisesta huolimatta”, toteaa Voimatelin toimitusjohtaja Urpo Pietikäinen.

Digita vastaa jatkossa broadcasting- ja multimediapalveluista sekä telecom-ylläpidosta ja infra-palveluista. Näin varmistetaan Digitan radio- ja televisiopalveluiden korkea laatu jatkossakin.


Digita Oy on alansa edelläkävijä langattomissa digitaalisissa ratkaisuissa. Digitassa on nykyteknologian osaajat, ja digitalaiset ovat mukana kehittämässä alan standardeja, mikä takaa luotettavan osaamisen ja kokonaisvaltaisten digitaalisten ratkaisujen tuottamisen asiakkaille. Digitan maan kattava organisaatio varmistaa palveluiden korkean laadun ympäri vuorokauden. Digitan asiakkaita ovat muun muassa tv- ja radioyhtiöt sekä mobiili- ja laajakaistaoperaattorit. Digita on suomalainen yhtiö, joka kuuluu eurooppalaiseen TDF-ryhmään.
www.digita.fi


Voimatel Oy on energia- ja tietoliikenneverkkojen rakentamiseen ja kunnossapitoon erikoistunut yhtiö. Tuotteemme ja palvelumme syntyvät asiakkaiden energia- ja tietoliikenneverkkopalvelujen käyttöön liittyvistä tarpeista. Tuotteemme ja palvelumme ovat laadukkaita ja kilpailukykyisiä osa- tai kokonaistoimituksia.

Voimatel Oy on kasvanut yhdeksi Suomen suurimpia sähkö- ja tietoliikenneverkkojen erikoisrakentamisen ja ylläpidon palveluja tuottavaksi yritykseksi. Toiminnan pääpaino on laajentunut Itä- ja Keski-Suomesta maan laajuiseksi palvelutuotannoksi. Henkilöstöä meillä on noin 430 ja he työskentelevät 22 toimipisteestä käsin.
 
Yhtiön pääomistajina ovat Osuuskunta KPY 57,2 %:n, Savon Voima Oyj 36,4 %:n omistusosuuksilla sekä henkilöstö 6,4 %:n osuudella. Vuonna 2010 Voimatel Oy:n liikevaihto oli 56 252 000 euroa. Henkilöstöä yrityksen palveluksessa oli keskimäärin 379.
www.voimatel.fi