Digita on saanut pääosin päätökseen uuden toimilupakauden aloittamiseen liittyvät tekniset muutostyöt 17.5. klo 8:00. Tv-katsojat voivat nyt hakea tv kanavat uudelleen.

Digita tekee 17.5. päivän aikana muutostöitä vielä E-kanavanipun uusien aloittavien täytelähetinten osalta. Katso tästä listaus täytelähettimistä

E-kanavanipun muutokset tehdään keskiviikkona klo 16 mennessä.

Kanavahaku

Vastaanottimen ohjekirjasta saa yksityiskohtaiset ohjeet kanavahakuun ja tehdasasetusten palautukseen. Nämä ohjeet toimivat useimpien vastaanottimien kohdalla. Mikäli kanavien uudelleenviritys ei onnistu, kannattaa ottaa yhteyttä laitteen myyjään tai maahantuojaan.

Digitan kuluttajapalvelu auttaa vastaanottoon liittyvissä ongelmatilanteissa arkisin klo 8-20 puhelinnumerossa 020 411 7676 ja sähköpostitse info@digita.fi-osoitteessa. Puhelun hinta Digita Infoon on lankapuhelimesta 8,35 senttiä puhelulta sekä 6 senttiä minuutilta ja matkapuhelimesta 8,35 senttiä puhelulta sekä 17,17 senttiä minuutilta.

Myös Viestintäviraston neuvontapalvelu auttaa kuluttajia television kanavahaun tekemisessä antennitelevisioverkon uuden toimilupakauden alkaessa. Neuvontapalvelun puhelinnumero on 0295 390 280 (paikallisverkkomaksu), ja se on avoinna kolmena iltana keskiviikosta perjantaihin 17.-19.5.2017 klo 14.00 – 19.00.

Näkyvyysalueet

Uuden toimilupakauden mukaiset kanavanippujen näkyvyysalueet ovat nähtävissä Digitan verkkosivuilla. Kanavakohtaiset peittoalueet päivittyvät Digitan sähköiseen Karttapalveluun keskiviikon 17.5. aikana.

Lähetinasemakohtaiset tv-kanavatiedot vapaasti katsottavien ja maksu-tv-kanavien osalta

Digitan päälähettimien ja täytelähettimien kanavatarjonta uuden toimilupakauden alkaessa on katsottavissa täältä www.digita.fi/karttapalvelu.

Kaikki maksu-tv-kanavat lähetetään jatkossa DVB-T2-teknologialla

DVB-T2-teknologia mahdollistaa niin teräväpiirtolähetykset kuin myös suuremman määrän peruslaatuisia tv-kanavia. Jatkossa kaikki Digitan antenni-tv-verkossa tarjolla olevat maksu-tv-kanavat lähetetään DVB-T2 teknologialla peruslaatuisina. Maksu-tv-kanavien katsomiseen tarvitaan DVB-T2-vastaanotin (televisio tai digiboksi). Sen tunnistaa Antenna Ready HD -merkinnästä. Lisätietoa maksu-tv-kanavista ja niiden näkymisestä saa maksu-tv-operaattori DNA:lta, ks. www.dna.fi/antenniTV.

Toimilupakauden muutokset löytyvät keskitetysti osoitteesta: www.digita.fi/uusitoimilupakausi Katso Digitan operatiivisen johtajan Markus Ala-Hautalan haastattelu uuteen toimilupakauteen liittyen: https://www.youtube.com/watch?v=4rQJuEMfKGc

Digita/Viestintä