Digita on käynnistänyt H-kanavanipun lähetykset maanantaina 31. maaliskuuta 2014 Espoon radio- ja tv-asemalla, jonka näkyvyysalue kattaa koko pääkaupunkiseudun. Kanavanipun H käynnistäminen mahdollistaa Digitan antenni-tv-verkossa HD-lähetysten (teräväpiirto) tarjonnan laajenemisen. Jotta tv-lähetyksiä voi vastaanottaa kanavanipusta H, televisiossa tai digivastaanottimessa tulee olla Antenna Ready HD -merkintä.

Kanavatarjontaa tavoitteena kasvattaa vuoden 2014 aikana
Kanavanipussa H näkyy 31.3. alkaen TV Etusivu kanavapaikalla 20 ja Estradi kanavapaikalla 25. TV Etusivu on ns. hybridi-kanava, jonka katsominen vaatii älytelevision ja sen kytkemisen nettiin. TV Etusivun kautta pääsee tutustumaan tulevaisuuden vuorovaikutteiseen televisioon. TV Etusivu kokoaa yhteen erilaisia palveluita ja tällä hetkellä sieltä löytyvät mm. Forecan sää, MTV uutiset ja ohjelmaopas. Palvelu on toteutettu yhteistyössä Sofia Digital Oy:n kanssa. TV Etusivu on pilottivaiheessa, ja palvelun sisältö päivittyy ja täydentyy jatkuvasti.

Ohjeet TV Etusivun hybridi-tv-palveluiden näkymiseen löytyvät Digitan nettisivuilta. Kanavatarjontaa on tavoitteena kasvattaa vuoden 2014 aikana.

Tavoitteena on käynnistää H-kanavanippu myös muilla Digitan asemilla kevään 2014 aikana. H-kanavanipun näkyvyysalue on katsottavissa Digitan nettisivulla, jossa on mukana myös muut mahdollisesti käynnistyvät asemat Espoon lisäksi. Espoon aseman näkyvyysalue on katsottavissa Digitan karttapalvelussa www.digita.fi/karttapalvelu.

 

HD-lähetysten katsominen

Digitan antenni-tv-verkossa on katsottavissa jo nyt Yle
TV1 HD, Yle TV2 HD ja Yle Fem HD -kanavien lähetykset D-kanavanipussa.
HD-sisällön (teräväpiirto) vastaanottamiseksi tarvitsee Antenna Ready HD -vastaanottimen.
Lista HD-vastaanottimista löytyy nettisivuilta www.testatutlaitteet.fi. Lisätietoa HD-lähetyksistä löytyy sivuilta www.digita.fi/tv, www.hdtelevisio.fi.

 

Digitan antenni-tv-verkossa HD-laatuisia tv-kanavia
voidaan välittää UHF-taajuudella kanavanipuissa D ja H.
Yhteisantennikiinteistöissä HD-kanavien katsominen edellyttää kanavanippujen D
ja H käyttöönottoa antenniurakoitsijan toimesta.

Digita/Viestintä